Investitori activiști cer divizarea Google înainte ca autoritățile de reglementare să impună acest lucru

Investitori activiști cer divizarea Google înainte ca autoritățile de reglementare să impună acest lucru
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2019

Investitori activiști au cerut miercuri Alphabet, compania mamă a Google, să se divizeze înainte ca autoritățile de reglementare să oblige cel mai mare vânzător de publicitate pe internet din lume să facă acest lucru, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SumOfUs, un grup american care vrea să reducă puterea tot mai mare a corporațiilor, a prezentat propunerea la adunarea generală a acționarilor Alphabet, organizată la sediul companiei din Sunnyvale, California, scrie News.ro.

Sonamtso, director de campanie la Students for a Free Tibet, a afirmat la adunare, în numele SumOfUs, că Alphabet este o companie prea mare pentru a fi gestionată.

FOTO Tehnologia caselor inteligente, adaptată pentru sectorul agricol. Fermierii români își vor putea monitoriza în detaliu fermele printr-o nouă aplicație mobilă CITEȘTE ȘI FOTO Tehnologia caselor inteligente, adaptată pentru sectorul agricol. Fermierii români își vor putea monitoriza în detaliu fermele printr-o nouă aplicație mobilă

Ar trebui să vândă unele active acum, ”în loc să aștepte ca autoritățile de reglementare să decidă acest lucru, ceea ce ar putea oferi acționarilor o valoare mai mică”, a spus Sonamtso.

Propunerea, alături de alte 13 măsuri cerute de acționari au fost respinse miercuri, potrivit rezultatelor votului. Cei mai importanți doi directori ai Alphabet, Larry Page și Sergey Brin, dețin 51,3% din voturile acționarilor.

Cu toate acestea, cererea arată atenția tot mai mare a acționarilor asupra unei posibile acțiuni antitrust împotriva Alphabet și a altor companii mari de tehnologie, cum ar fi Facebook și Amazon.com, care sunt criticate din cauza problemelor legate de confidențialitatea datelor și puterea pe care o dețin asupra informațiilor din lume.

Președintele american Donald Trump este un critic frecvent al Google, susținând, fără dovezi, că motorul de căutare generează în mod incorect rezultate nefavorabile lui. Trump a sugerat că autoritățile de reglementare din Statele Unite ar trebui să urmeze exemplul Europei și să supravegheze mai bine monopolurile companiilor de tehnologie, dar nu a menționat vreun remediu anume.

Departamentul de Justiție și Comisia Federală pentru Comerț sunt pe cale să investigheze dacă Google, Amazon, Apple și Facebook se folosesc în mod incorect de puterea uriașă deținută pe piață, au declarat surse apropiate situației, la începutul acestei luni,

Cele 14 propuneri ale acționarilor sunt cele mai numeroase primite de o companie americană listată la bursă din ultimii 10 ani, potrivit firmei de analiză ISS Analytics, reflectând problemele cu care se confruntă compania.

Un număr de patru angajați participanți la adunarea acționarilor au cerut șefilor companiei să rezolve alte probleme, între care oferirea unor salarii și beneficii echitabile tuturor angajaților și contractorilor, creșterea diversității forței de muncă și o implicare mai mare pentru combaterea schimbărilor climatice.

Alphabet a afirmat în materialele prezentate acționarilor să politicile sale actuale răspund măsurilor propuse și a refuzat să comenteze în plus.

Investitorii activiți au declarat că sunt optimiști că menținerea presiunilor ar putea duce la schimbări.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google