iOS 14 va permite testarea aplicațiile înainte de instalarea acestora

iOS 14 va permite testarea aplicațiile înainte de instalarea acestora
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 apr 2020

Apple lucrează la o nouă facilitate pentru iPhone, care implică un cod QR și va facilita testarea aplicațiilor fără a fi necesară instalarea acestora.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Codul de iOS 14 a scos deja la iveală mai multe funcții noi, care ar putea fi lansate în toamnă, precum “widget-urile reale”, o aplicație de fitness, un app drawer sau posibilitatea schimbării aplicațiilor implicite.

Se adaugă acum pe această listă testarea anumitor aplicații de iOS fără ca versiunea completă a acestora să fie descărcată și instalată din App Store.

84% dintre gospodăriile din România sunt conectate la internet, în UE media este de 90% CITEȘTE ȘI 84% dintre gospodăriile din România sunt conectate la internet, în UE media este de 90%

Din informații descoperite în codul de iOS 14 se înțelege că, prin scanarea unui cod QR, pe ecran va apărea un card, care va permite folosirea cel puțin parțială a unei aplicații noi, cu opțiunea instalării versiunii complete.

Această funcție pare să fie o modalitate de testarea și ulterior instalare a aplicațiilor promovate offline. Dacă, de exemplu, un muzeu oferă vizitatorilor ghid vocal și alte informații prin intermediul unei aplicații promovate la intrare, în loc să o caute în App Store, vizitatorii vor scana codul și vor testa aplicația înainte de a decide dacă au nevoie să o instaleze.

Din același cod de iOS 14, reiese că Apple ar testa această facilitate cu aplicații precum OpenTable, Yelp, DoorDash, PS4 Second Screen și YouTube.

Facilitatea descoperită în iOS 14 seamănă, până la un punct, cu Slices, din Android. Și Slices permite testarea aplicațiilor fără instalarea acestora, însă nu există legătura cu offline-ul prin codurile QR.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios 14
apple
iphone