iPhone 12 afectează unele echipamente medicale

iPhone 12 afectează unele echipamente medicale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 ian 2021

Cel mai nou smartphone Apple trebuie ținut la o anumită distanță de echipamentele medicale care pot fi perturbate de undele magnetice și radio, avertizează chiar Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Gigantul american, Apple, și-a actualizat pagina de suport care vorbește despre influența pe care cel mai nou smartphone al său o poate avea asupra anumitor echipamente medicale, specificând acum distanța minimă la care iPhone 12 trebuie ținut de acestea.

Încă de când a lansat iPhone 12, Apple a scris în paginile de suport ale noilor sale smartphone-uri despre interferențele care pot afecta echipamentele medicale, din cauza numărului mai mare de magneți din telefon.

Alphabet închide Loon CITEȘTE ȘI Alphabet închide Loon

Acum, compania americană spune clar la ce distanță este sigur ca un utilizator ce are implantat un device medical să țină un iPhone 12. Astfel, smartphone-ul trebuie să aibă o distanță de cel puțin 15 centimetri sau de 30 centimetri când este încărcat wireless.

Trebuie avută grijă, în special, în cazul unor dispozitive precum stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele.

iPhone 12 nu este primul smartphone la care se aduce în discuție distanțarea față de echipamentele medicale. Însă, din cauza încărcării wireless cu MagSafe și a numărului mai mare de magneți incluși pentru aceasta, distanța și, totodată pericolul interferențelor este mai mare.

Apple a adăugat noile informații după ce a apărut o cercetare în publicația de specialitate, Heart Rhythm Journal, în care s-a arătat cum iPhone 12 poate întrerupe funcționarea unui defibrilator implantat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 12
echipamente medicale