Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018

Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2019

De departe cea mai profitabilă categorie de jocuri, jocurile gratuite dar care oferă tranzacții interne au cumulat anul trecut venituri totale de 88 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cercetarea realizată de SuperData arată că, de departe, jocurile care aduc producătorilor cel mai mult profit sunt așa-numitele Free to Play. Aceste jocuri pot fi instalate și jucate gratuit, însă vând diverse obiecte virtuale care îmbunătățesc sau simplifică experiența jucătorilor.

Cele mai profitabile 10 jocuri Free to Play, conform SuperData, au cumulat venituri însumate de 14,6 miliarde de dolari. Liderul incontestabil al anului trecut a fost Fortnite, joc ce a câștigat 2,4 miliarde de dolari.

Cea mai mare parte a jocurilor Free to Play își au originile în Asia, acolo unde companii precum Tencent investesc masiv în jocuri gratuite monetizate pe baza microtranzacțiilor.

Franța ar putea adopta un amendament referitor la verificarea echipamentelor de telecomunicații, vizând Huawei CITEȘTE ȘI Franța ar putea adopta un amendament referitor la verificarea echipamentelor de telecomunicații, vizând Huawei

Întreaga piață de jocuri, de orice tip și de pe orice platformă, este estimată la 110 miliarde de dolari în 2018. Mai mult de jumătate din venituri, aproximativ 61 de miliarde dolari, sau dus în zona jocurilor mobile.

Jocurile tradiționale, categorie care descrie acele jocuri care oferă experiența completă pe baza unui preț unic, au generat în 2018 venituri de aproximativ 16 miliarde de dolari atât pe console, cât și pe PC-uri.

În această categorie se remarcă Grand Theft Auto V, un joc care deși a fost lansat în urmă cu 5 ani, a adus în 2018 venituri de 628 milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
fortnite