Kaspersky acuză Microsoft de politici anticoncurențiale privind produsele antivirus

Kaspersky acuză Microsoft de politici anticoncurențiale privind produsele antivirus
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 nov 2016

Kaspersky, unul dintre cei mai mari producători de soluții antivirus, a acuzat oficial Microsoft că obstrucționează voit programele de securitate pentru Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Eugene Kaspersky, cel care deține suita de securitate Kaspersky, a publicat un post pe blog-ul oficial al companiei prin care acuză Microsoft că favorizează propria aplicație de securitate, Windows Defender, defavorizând totodată celelalte produse. Șeful Kaspersky anunță că a depus plângeri oficiale la autoritățile care reglementează concurența din cadrul Uniunii Europene și Rusia.

În Windows 8, prima versiune de Windows în care Microsoft a încorporat propria soluție de securitate numită Windows Defender, aceasta era folosită doar în cazul în care utilizatorul nu folosea alt antivirus. În cazul în care era detectat alt produs, Windows Defender era dezactivat automat.

Odată cu Windows 10, regulile Microsoft au devenit mai stricte, iar antivirușii incompatibili sunt dezactivați automat. Pe fond, decizia este corectă din punctul de vedere al utilizatorilor, existând numeroase exemple de produse de securitate care au creat probleme.

Adobe cumpără platforma de publicitate video TubeMogul într-o tranzacție de o jumătate miliard de dolari CITEȘTE ȘI Adobe cumpără platforma de publicitate video TubeMogul într-o tranzacție de o jumătate miliard de dolari

Eugene Kaspersky se plânge, însă, că ritmul de lansare al update-urilor de Windows este prea rapid și că producătorii de antiviruși nu au timp să-și actualizeze produsele. Prin urmare, acestea ajung să fie dezinstalate automat, moment la care Windows Defender devine activ.

Până acum, niciun alt producător antivirus nu s-a plâns de politicile implementate de Microsoft în Windows 10. În plus, din punctul de vedere al securității, ritmul alert al update-urilor este un semn bun pentru utilizatori, care primesc mai rapid patch-urile de securitate.

De altfel, strict din punctul de vedere al costurilor, pentru utilizatori este de preferat folosirea Windows Defender, disponibil gratuit în Windows, decât achiziționarea contracost a altei soluții de securitate.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile europene, în urma investigației. Decizia celor din Rusia va fi, previzibil, de partea producătorului rus.

viewscnt
Afla mai multe despre
kaspersky
windows 10
microsoft