La fel ca Google, Apple va percepe comision și de la aplicațiile care vor folosi sisteme terțe de plată

La fel ca Google, Apple va percepe comision și de la aplicațiile care vor folosi sisteme terțe de plată
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 ian 2022

În ciuda presiunilor și a reglementărilor care au început deja să fie adoptate în unele țări, Apple și Google arată că vor face tot posibilul pentru a nu pierde veniturile aduse de comisioanele impuse dezvoltatorilor de aplicații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Recent, Olanda a adoptat o lege care prevede că Apple trebuie să accepte sisteme terțe de plată. Reglementarea se referă strict la aplicațiile matrimoniale.

Apple va respecta legea și va permite aplicațiilor de dating să folosească soluții terțe de plată, însă, va face tot ce poate pentru a-și avantaja propriul sistem de plăți.

(Și) Google lucrează la o cască de realitate augmentată CITEȘTE ȘI (Și) Google lucrează la o cască de realitate augmentată

În primul, Apple a anunțat deja că va percepe comision și de la aplicațiile care folosesc alte soluții de plată decât cea proprie. Nu se știe cât va fi acest comision, este posibil să fie puțin mai mic decât cel standard.

Spre comparație, în Coreea de Sud, tot obligat de lege, Google a acceptat folosirea sistemelor terțe și percepe, în aceste cazuri, un comision cu doar 4% mai mic decât cel obișnuit.

Apple, însă, marge și mai departe, arătând că este cât se poate de hotărâtă să-și avantajeze propriul sistem de plăți. În Olanda, dezvoltatorii care vor să folosească sisteme terțe de plată, trebuie să publice și gestioneze un binar separat al aplicației.

Asta înseamnă că, dacă, pe viitor, acest gen de reglementări vor fi adoptate și în alte țări, dezvoltatorii vor trebui să se îngrijească de câte o versiune diferită pentru fiecare țară în care folosesc un sistem terț de plată.

Pentru fiecare versiune nouă de care vor trebui să se ocupe, dezvoltatorii vor trebui să aloce mai multe resurse. Asta spre deosebire de situația în care vor alege să rămână cu sistemul de plăți al Apple, caz în care toate bătăile de cap dispar.

Deși noile reguli se aplică, deocamdată, doar în Olanda, Apple își arată clar intențiile și strategia pe care o va avea în cazurile similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
apple
comision
plăți
aplicații