LG Electronics estimează în intervalul octombrie-decembrie prima pierdere trimestrială din ultimii șase ani

LG Electronics estimează în intervalul octombrie-decembrie prima pierdere trimestrială din ultimii șase ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2017

Grupul sud-coreean LG Electronics a estimat vineri că în trimestrul patru a înregistrat prima pierdere operațională din ultimii șase ani, de 35 de miliarde de woni (29,36 milioane dolari), atribuită de analiști pierderilor generate de divizia de dispozitive mobile și vânzărilor slabe de aparatură electrocasnică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Al doilea mare producător de televizoare din lume după Samsung Electronics ar consemna în acest fel prima pierdere trimestrială după trimestrul patru al anului 2010, scrie News.ro.

Analiștii anticipau că LG Electronics va obține în trimestrul patru un profit de 98 de miliarde de woni. Doar trei din 21 de analiști intervievați de Reuters se așteptau la pierderi.

Veniturile au crescut probabil cu 1,5%, la 14.800 miliarde de woni.

Compania nu a comunicat alte informații, iar datele integrale, inclusiv performanțele diviziilor, vor fi anunțate la sfârșitul lunii ianuarie.

FOTO Primele imagini cu noua interfață de Windows 10 CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu noua interfață de Windows 10

LG a avertizat în octombrie că profitul din trimestrul patru va scădea față de trimestrul precedent din cauza rezultatelor slabe ale diviziei de electrocasnice, care în acest an a fost principalul motoir de creștere, precum și din cauza cheltuielilor de promovare.

Unii analiști au anticipat pierderi operaționale pentru trimestrul patru, pe fondul continuării pierderilor diviziei mobile, ca urmare a vânzărilor sub estimări ale smartphone-urilor premium G5 și a livrărilor mediocre de produse ieftine.

Marjele diviziei de televizoane au fost presate de prețurile mari ale ecranelor cu cristale lichide.

Acțiunile LG au încheiat tranzacțiile de vineri în scădere cu 1,9%, în timp ce piața a crescut cu 0,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
lg electronics