Ludovic Orban, despre Legea 5G: Este un proiect foarte corect pe care noi îl susținem și, ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi implica să fie votat

Ludovic Orban, despre Legea 5G: Este un proiect foarte corect pe care noi îl susținem și, ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi implica să fie votat
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2021

Președintele PNL și al Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a declarat că nu au existat puncte divergente în cadrul coaliției de guvernare despre Legea 5G și, dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avea de exprimat un punct de vedere pe această temă, ar fi trebuit să îl exprime în cadrul Guvernului. Orban a precizat că formațiunea susține acest proiect de lege, iar el se va implica să fie votat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Este de competența ministrului Economiei să se adreseze Parlamentului pe o propunere, un proiect de lege al Guvernului care a fost trimis spre dezbaterea Parlamentului. Dacă avea de exprimat un punct de vedere, trebuia să îl exprime în cursul procesului de avizare în cadrul Guvernului. Din punctul meu de vedere, proiectul de lege privitor la condițiile care trebuiesc îndeplinite pentru a putea participa la livrarea serviciilor în cadrul sistemului 5G este un proiect foarte corect pe care noi îl susținem și, ca președinte al Camerei Deputaților, mă voi implica să fie votat”, a declarat Ludovic Orban, potrivit News.ro.

Președintele Camerei Deputaților a adăugat că întreaga coaliție de guvernare și-a exprimat un punct de vedere favorabil în privința proiectului de lege 5G în ansamblul său.

”Nu a fost nicio discuție în coaliție privitor la proiectul de lege în ansamblu și evident, coaliția și-a exprimat un punct de vedere favorabil. Nici ministrul Economiei Năsui nu a pledat în acea scrisoare să nu fie votat proiectul de lege al Guvernului, s-a referit la o procedură care ține de acordul Comisiei Europene, de notificare a CE privitor la proiectul de lege. Din punctul meu de vedere este suficientă o informare, iar trendul european este în această direcție”, a mai precizat Orban.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, că ”este o susținere solidară și aliniată a inițiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă”, referindu-se la Legea 5 G. Vicepremierul a precizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban
5g
legea 5g
pnl
camera deputatilor