Marea Britanie interzice echipamentele Huawei de anul viitor

Marea Britanie interzice echipamentele Huawei de anul viitor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 dec 2020

Operatorii telecom din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze echipamente produse de chinezii de la Huawei începând cu luna septembrie a anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport al guvernului britanic a anunțat că, din septembrie 2021, operatorii de comunicații din Marea Britanie nu vor mai avea voie să instaleze în rețele proprii echipamente produse de Huawei.

La fel ca Statele Unite, Marea Britanie spune că echipamentele Huawei din infrastructura de comunicații reprezintă un risc la adresa securității naționale.

Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19 CITEȘTE ȘI Hackeri nord-coreeni au încercat să acceseze sistemele IT ale AstraZeneca, care dezvoltă un vaccin pentru Covid-19

Decizia reprezintă o întoarcere la 180 de grade a oficialităților din Marea Britanie, care, la începutul anului, susțineau cu tărie că nu vor ceda presiunilor americane și nu vor lua măsuri împotriva Huawei.

Chiar și așa, măsura nu reprezintă o surpriză, existând indicii încă din această vară care arătau că Marea Britanie lucrează la o strategie împotriva companiei chineze.

Guvernul britanic a prezentat un plan prin care se urmărește înlocuirea până în 2027 a echipamentelor Huawei instalate deja. Acest plan include o așa-numită strategie de diversificare a lanțului de aprovizionare cu echipamente 5G, de care vor beneficia Nokia și Ericsson.

Guvernul britanic a stabilit și un fond de 250 de milioane de lire pentru punerea în aplicare a acestor măsuri și susținerea operatorilor de telecomunicații în eforturile de înlocuire a echipamentelor Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
huawei
5g