Mark Zuckerberg a vândut acțiuni Facebook în valoare de 95 milioane dolari pentru acțiuni filantropice

Mark Zuckerberg a vândut acțiuni Facebook în valoare de 95 milioane dolari pentru acțiuni filantropice
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 aug 2016

Fondatorul Facebook va finanța cercetarea și descoperirea de soluții în sănătate, știință și educație în valoare de 95 milioane lei, sumă obținută din înstrăinarea unui pachet de acțiuni Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, care deține și controlul asupra drepturilor de vot în cadrul companiei,a realizat prima vânzare importantă de acțiuni pentru a finanța inițiativele filantropice ale familiei sale, în condițiile în care a promis că își va dona 99% din avere în timpul vieții, relatează Bloomberg preluată de News.ro.

În total, peste 760.000 de acțiuni ale Facebook au fost vândute de către Chan Zuckerberg Initiative Holdings și de către Chan Zuckerberg Foundation, la prețuri cuprinse între 122,85 dolari și 124,31 dolari pe acțiune. Vânzarea acțiunilor a adus circa 95 milioane dolari celor două entități.

Operațiunea este prima din seria celor anunțate de Zuckerberg, care vrea să finanțeze, din vânzarea acțiunilor, cercetarea și descoperirea de soluții în domenii precum sănătatea, știința sau educația.

După nașterea fiicei lor Maxima, Mark  Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, au promis că vor dona 99% din avere în perioada vieții lor.

În 2 iunie, Mark Zuckerberg deținea 4 milioane de acțiuni clasa A și circa 419 de acțiuni clasa B ale Facebook, care cumulat aduc 53,8% din drepturile de vot în cadrul adunării generale a acționarilor, deși reprezintă doar 14,8% din capitalul societății.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook
filantropie
cercetare