Meta Platforms a lansat un nou set de instrumente software gratuite pentru aplicații de inteligență artificială

Meta Platforms a lansat un nou set de instrumente software gratuite pentru aplicații de inteligență artificială
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 oct 2022

Meta Platforms a lansat un nou set de instrumente software gratuite pentru aplicații de inteligență artificială, care ar putea face mai ușor pentru dezvoltatori să comute între diferite cipuri subiacente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua platformă AI open-source a Meta se bazează pe un cadru de învățare automată open-source numit PyTorch și poate ajuta codul să ruleze de până la 12 ori mai rapid pe cipul emblematic A100 al Nvidia sau de până la patru ori mai rapid pe Advanced Micro Cipul MI250, al companiei Devices.

Amber atrage o investiție de 20 de milioane de dolari pentru extinderea accelerată prin fuziuni și achiziții CITEȘTE ȘI Amber atrage o investiție de 20 de milioane de dolari pentru extinderea accelerată prin fuziuni și achiziții

Dar la fel de importantă ca și creșterea vitezei este flexibilitatea pe care software-ul o poate oferi, a spus Meta într-o postare pe blog.

Software-ul a devenit un câmp de luptă cheie pentru producătorii de cipuri care doresc să construiască un ecosistem de dezvoltatori care să le folosească cipurile, scrie News.ro.

Platforma CUDA a Nvidia a fost cea mai populară până acum pentru activitățile legate de inteligența artificială.

Cu toate acestea, odată ce dezvoltatorii își adaptează codul pentru cipurile Nvidia, este dificil să-l ruleze pe unități de procesare grafică sau GPU-uri de la concurenți ai Nvidia precum AMD.

Meta a spus că software-ul este conceput pentru a schimba cu ușurință între cipuri fără a fi blocat.

”Suportul unificat pentru back-end GPU oferă dezvoltatorilor de deep learning mai multe opțiuni pentru furnizorii de hardware, cu costuri minime de migrare”, a spus Meta în postarea sa de blog.

Nvidia și AMD nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Software-ul Meta este creat pentru munca de AI, cum ar fi este atunci când algoritmii de învățare automată care au fost antrenați anterior pe cantități uriașe de date sunt chemați să emită judecăți rapide, cum ar fi să decidă dacă o fotografie este a unei pisici sau a unui câine.

”Acesta este un software care este multiplatformă. Și este o dovadă a importanței software-ului, în special pentru implementarea rețelelor neuronale în învățarea automată pentru inferență”, a declarat David Kanter, fondator al MLCommons, un grup independent care măsoară viteza AI. Kanter a adăugat că această nouă platformă Meta AI ar fi ”bună pentru posibilitatea de a alege oferită clienților”.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta platforms
software