Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing

Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 feb 2023

Mai mulți utilizatori au putut deja vedea și testa noul model lingvistic implementat de Microsoft în propriul motor de căutare, ceea ce pare să indice că lansarea unei versiuni de Bing cu funcționalitatea lui ChatGPT se apropie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Motorul de căutare Bing, dezvoltat de Microsoft, a început să afișeze unora dintre utilizatori un chatbot cu funcționalități similare celor oferite de celebrul ChatGPT.

Microsoft nu a făcut un secret din planurile sale, ci a anunțat chiar din primele zile în care s-a putut constata succesul lui ChatGPT că va adăuga o tehnologie similară propriului motor de căutare.

Google confirmă că va implementa un model lingvistic în propriul motor de căutare CITEȘTE ȘI Google confirmă că va implementa un model lingvistic în propriul motor de căutare

Din imaginile postate pe rețelele sociale de către cei care au putut folosi noua facilitate, chatbot-ul Bing are o secțiune dedicată în meniul de sub bara de căutare, numită Chat.

Practic, la fel cum și cei de la Google au spus că vor să procedeze, chatbot-ul este implementat ca o alternativă la opțiunile de căutare care există deja.

Pagina care găzduiește chatbot-ul include exemple ce explică utilizatorilor cum pot folosi bot-ul, dar și avertizări, care spun că pot apărea „surprize și greșeli” și că se recomandă verificarea informațiilor.

Microsoft a început să testeze integrarea AI-ului în Bing

Chatbot-ul din Bing citează sursele de unde a obținut informațiile, ceea ce este un evident plus față de ChatGPT, care suferă de un deficit de încredere tocmai pentru că nu este transparent cu privire la sursa informațiilor.

Superioritatea chatbot-ului din Bing poate fi explicată prin folosirea unui model lingvistic mai nou. Nu este clar ce versiune stă în acest moment la baza aceștia, însă, Microsoft a spus anterior că va folosi GPT-4, în vreme ce ChatGPT se bazează pe GPT-3.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai
bing
chatgpt