Microsoft aduce AI-ul generativ în securitatea cibernetică

Microsoft aduce AI-ul generativ în securitatea cibernetică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 mar 2023

Cu aceeași grabă cu care a implementat limbajul GPT în Bing și a anunțat mai multe de funcții pentru suita de birou a companiei, Microsoft lansează un chatbot bazat pe inteligență artificială pentru experții în securitate cibernetică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Numit Security Copilot, noul instrument de AI îi va ajuta pe cei care lucrează în securitate cibernetică să identifice breșele și să interpreteze vastele cantități de date generate zilnic, spune Microsoft.

Interfața noului instrument nu diferă de cea cunoscută de la alți chatboți, fiind un simplu câmp în care poate fi introdus text. Pot fi adresate întrebări precum „care sunt toate incidentele de securitate din compania mea”, iar chatbot-ul va face rapid un rezumat.

Microsoft reface de la zero aplicația Teams CITEȘTE ȘI Microsoft reface de la zero aplicația Teams

Security Copilot are acces la cele 65 de trilioane de semnale pe care Microsoft spune că le culege zilnic despre amenințări și funcții specifice securității cibernetice și le folosește pentru a ajuta experții să înțeleagă mai bine cu ce se confruntă.

Există și o funcție de automatizare, prin care experții pot înșira mai multe acțiuni consecutive ce pot apoi fi apelate prin apăsarea unui singur buton. De exemplu, așa poate fi generată rapid o prezentare PowerPoint, care să sublinieze incidentele și vectorii unui atac.

Gigantul american ține să precizeze că Security Copilot are doar rolul de a asista experții în securitate, nu de a-i înlocui și oferă inclusiv un spațiu comun pe care colegii pot colabora și partaja informații.

Microsoft pare conștientă de faptul că, la fel ca celelalte soluții de AI generativ, Security Copilot poate halucina și oferi informații false. Compania crede, însă, că prin citarea surselor și oferirea unui context local experții vor înțelege și vor interpreta corect datele primite.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai
securitate cibernetică
security copilot