Microsoft depune mărturie împotriva Apple, în procesul intentat de Epic

Microsoft depune mărturie împotriva Apple, în procesul intentat de Epic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2021

După ce a fost împiedicată de Apple să lanseze o aplicație pentru serviciul de streaming pentru jocuri, xCloud, Microsoft a oferit instanței propriul punct de vedere privind modul în care Apple își gestionează ecosistemul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pentru că împărtășesc aceleași frustrări și limitări în cadrul platformei deținute de Apple, Epic și Microsoft au fost săptămână aceasta de aceeași parte a baricadei în procesul în care este judecat sistemul de plăți impus de Apple pentru toate produsele digitale livrate prin App Store.

Lori Wright, șeful diviziei Business Development din cadrul Microsoft, a depus joi mărturie, chemată fiind de avocații Epic.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Wright a susținut, în esență, că Apple nu acceptă aplicații pentru servicii de streaming pentru jocuri din cauza faptului că jocurile ar fi vândute în cadrul acestora, iar producătorul iPhone-ului ar fi privat de comisionul de 30%.

Microsoft ar fi propus mai multe soluții și înțelegeri financiare, pentru a face pe plac Apple, susține Wright, însă s-a lovit de refuzul categoric al companiei condusă de Tim Cook.

A existat o adevărată dezbatere pe tema streaming de jocuri versus streaming video, Microsoft susținând că Apple permite Netflix și altor platforme de video să opereze, deși funcționează după aceleași principii.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Apple, de cealaltă parte, spune că dacă App Store este monopol, atunci același este și cazul Xbox, unde și Microsoft oprește 30% din vânzările de jocuri fără a oferi alternative producătorilor.

Microsoft a contraatacat punctul de vedere al Apple, spunând că o consolă de jocuri nu este același lucru cu un telefon sau PC. Consolă reprezintă o nișă, în vreme ce telefoanele și PC-urile sunt de interes general, iar jocurile sunt doar una din activitățile ce pot fi derulate pe computere.

Mai mult, Microsoft spune că, spre deosebire de Apple, pe Windows 10 pot fi instalate aplicații dintr-o mulțime de surse, dincolo de magazinul oficial.

Apple nu a fost de acord cu punctul de vedere al Microsoft, spunând că, în prezent, consolele nu mai sunt doar dispozitive de jocuri, ci pot fi folosite și pentru alte activități, precum filme, seriale și muzică.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
apple
proces
epic