Microsoft lansează o aplicație de știri pentru Android

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 dec 2018

Hummingbird este cel mai nou produs software lansat de Microsoft, o aplicație de știri care promite să-și crească relevanța în timp cu ajutorul inteligenței artificiale.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Asemănătoare din multe puncte de vedere cu Google News, inclusiv faptul că se promovează prin folosirea sintagmei “inteligență artificială”, care atrage întotdeauna atenția, Hummingbird oferă un design familiar utilizatorilor, fiind folosit sub alte forme de majoritatea aplicațiilor de știri.

La început, utilizatorul este invitat să se logheze cu contul Microsoft sau LinkedIn, însă este doar un pas opțional, necesar pentru salvarea online a setărilor. Al doilea și ultimul pas necesar înaintea folosirii propriu-zise a aplicației este configurarea așa-zisului Mix.

Mixul sau fluxul va fi format din știri provenite din domeniile alese de utilizator dintr-o listă care include afaceri, tehnologie, sport, sănătate etc. Nu există, din păcate, opțiunea personalizării amănunțite prin alegerea unor subdomenii, precum un anumit brand sau un anumit club sportiv.

App Annie: Veniturile generate de magazinele de aplicații vor depăși 122 de miliarde de dolari în 2019. Care va fi vedeta anului viitor CITEȘTE ȘI App Annie: Veniturile generate de magazinele de aplicații vor depăși 122 de miliarde de dolari în 2019. Care va fi vedeta anului viitor

Fiecare știre ce apare în flux, poate fi partajată, salvată (pentru a fi citită ulterior), eliminată din listă sau marcată ca neinteresantă. În funcție de aceste acțiuni, AI-ul ar trebui să învețe ce este și ce nu este interesant pentru utilizator.

Butonul plus din cadrul fluxului facilitează adăugarea altor domenii de interes în orice moment. În afara fluxului mai există un tab pentru căutare și unul pentru profilul personal. Căutarea include și domeniile principale de interes, iar profilul facilitează accesul la istoric, lista de articole salvate și setări.

Articolele sunt deschise în site-ul original, însă Hummingbird oferă opțiunea convertirii acestora în modul de citire. Acest mod elimină orice alte elemente în afară de conținutul materialului (inclusiv reclamele) și permite utilizatorului că modifice formatul textului și culoarea fundalului.

Hummingbird este pentru început disponibilă doar pe iOS și doar într-un număr limitat de țări. Nu este deocamdată disponibilă în România, însă poate fi descărcată de pe APK Mirror și instalată manual.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
știri
inteligenta artificiala
aplicatii
android