Microsoft retrage un nou update de Windows 10 din cauza problemelor tehnice

Microsoft retrage un nou update de Windows 10 din cauza problemelor tehnice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2018

Microsoft a decis că va retrage update-ul cumulativ pentru luna noiembrie după ce acesta a generat noi probleme de stabilitate pentru o parte a utilizatorilor de Windows 10.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Actualizarea Windows 10 November 2018 (cod KB4467682) a fost blocată de Microsoft după ce au fost consemnate mai multe cazuri în care sistemul de operare se blochează după instalarea acestuia.

Primele evenimente de acest gen au avut loc pe dispozitivele din seria de laptopuri Surface Book 2, produsă chiar de Microsoft. Drept urmare, inițial a fost blocată instalarea update-ului doar pe aceste device-uri.

La scurt timp după, aceleași probleme au fost raportate și de alți utilizatori, care foloseau diverse laptopuri sau desktop-uri, semn că este o chestiune mult mai răspândită decât au crezut inginerii Microsoft inițial.

Lenovo va dubla numărul angajaților din România, subsidiara va deveni cel mai mare hub de cercetare și dezvoltare din Europa CITEȘTE ȘI Lenovo va dubla numărul angajaților din România, subsidiara va deveni cel mai mare hub de cercetare și dezvoltare din Europa

Astfel, a fost luată decizia ca update-ul cumulativ pentru noiembrie (care înglobează toate patch-urile aferente lunii respective) să fie scos din sistemul de livrare automată a update-urilor și din catalogul de pe site-ul oficial.

Problema, a cărei cauză încă nu a fost făcută publică, afișa mesajul generic “System thread exception not handled” și celebrul ecran BSOD (blue screen of death), care mai nou are o variantă și cu fundal negru.

În cele din urmă, Microsoft a decis să nu mai livreze update-ul cumulativ pentru luna noiembrie, ci să investigheze cauzele problemei și să includă patch-urile în următorul update cumulativ lunar.

Este a treia oară când un update de Windows 10 este retras de Microsoft anul acesta din cauza problemelor create și a doua oară după ce a anunțat că actualizările de Windows 10 vor fi concentrate pe creșterea fiabilității sistemului de operare.

Ambele update-uri majore de anul acesta, din primăvară și din toamnă, au fost retrase la puțin timp după lansare din cauza erorilor pe care le cauzau, pentru a fi relansate după rezolvarea problemelor apărute.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10