Microsoft rezolvă problemele de performanță cauzate procesoarelor AMD de Windows 11, după o epopee care s-a întins pe mai multe săptămâni

Microsoft rezolvă problemele de performanță cauzate procesoarelor AMD de Windows 11, după o epopee care s-a întins pe mai multe săptămâni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 oct 2021

După o epopee care s-a întins pe mai multe săptămâni, Microsoft a reușit, în cele din urmă, să repare problemele din Windows 11 care făceau ca procesoarele AMD să funcționeze mai lent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Încă de la începutul lunii, când a fost lansat oficial Windows 11, posesorii sistemelor cu procesoare AMD care s-au grăbit să facă upgrade-ul au sesizat o scădere notabilă de performanță.

În vreme ce Microsoft nu a comunicat pe această temă, AMD a confirmat existența a două probleme punctuale și a anunțat că Microsoft lucrează la un update care va fi lansat cândva în cursul lunii.

Facebook va plăti pentru știri în Franța CITEȘTE ȘI Facebook va plăti pentru știri în Franța

Pe de o parte, se crea o eroare pentru cache-ul L3 ce afecta lățimea de bandă și creștea latența. Pe de cealaltă parte, facilitatea care permitea procesoarelor AMD să folosească cel mai rapid nucleu pentru sarcinile complexe nu mai funcționa.

Prima și cea mai gravă problemă reducea performanța cu până la 5% în cazul aplicațiilor și până la 15% în cazul jocurilor.

În urmă cu ceva mai bine de o săptămână, a avut loc prima tentativă Microsoft de rezolvare a acestor probleme. Însă, patch-ul respectiv nu a făcut decât să agraveze situația, crescând latența.

Acum, prin cel mai recent patch, procesoarele AMD par să fi revenit la nivelul normal de funcționare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
procesoare
amd
windows 11