Microsoft - rezultate financiare record în 2020

Microsoft - rezultate financiare record în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2021

Microsoft a anunțat venituri de peste 43 miliarde dolari și profit net de peste 15 miliarde dolari în ultimele trei luni din 2020, un an în care compania a afișat rezultate record pe fondul creșterii utilizării serviciilor de cloud computing și gaming.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Divizia Azure a crescut cu 50%, iar cea de jocuri video a depășit pentru prima oară o cifră trimestrială de afaceri de 5 miliarde dolari, scrie Hotnews.ro.

Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook sunt de vânzare pe Telegram CITEȘTE ȘI Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook sunt de vânzare pe Telegram

Veniturile au crescut cu 17%, iar profitul net, cu 33% în ultimul trimestru din 2020, un an în care a crescut puternic utilizarea aplicației de conferințe Teams, dar au mers binr serviciile de cloud-computing și vânzările de dispozitive Surface.

2020 a fost anul în care vânzările mondiale de PC-uri au crescut cel mai mult din ultimul deceniu, ceea ce a ajutat și vânzările de Windows.

Trimestrul trecut a fost al 14-lea consecutiv în care vânzările companiei au depășit 10%.

Acțiunile au crescut cu 5%, iar capitalizarea a ajuns la 1.760 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
azure