Microsoft riscă o investigație comună a unor autorități de reglementare din UE pentru Windows 10

Microsoft riscă o investigație comună a unor autorități de reglementare din UE pentru Windows 10
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2017

Microsoft riscă o investigație comună a unor autorități în domeniul confidențialității datelor din UE, după ce în ianuarie nu a reușit să răspundă în mod satisfăcător la îngrijorări legale de colectarea și procedarea datelor utilizatorilor, prin mai multe schimbări aduse sistemului de operare Windows 10, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oficialii UE în domeniul protecției datelor au trimis Microsoft o scrisoare în care afirmă că rămân ”îngrijorați de nivelul de protecție a datelor personale”, potrivit unei copii a documentului publicată marți de autoritatea de reglementare olandeză, scrie News.ro.

Autoritățile de reglementare din șapte state UE sunt îngrijorate că chiar și după schimbările anunțate Microsoft nu respectă reglementările fundamentale privind dreptul la viața privată.

Compania americană riscă să primească amenzi separate din partea instituțiilor de reglementare europene, dacă acestea vor constata că modul în care folosește datele utilizatorilor prin intermediul Windows 10 încalcă legile naționale în domeniu.

Instituțiile de reglementare, ai căror reprezentanți se ntâlnesc lunar, au trimis pe 15 februarie o scrisoare directorului general al Microsoft, Satya Nadella, și directorului pentru confidențialitatea datelor, Brendon Lynch.

Microsoft ”ascultă cu atenție comentariile din partea autorităților de reglementare europene și va continua să colaboreze cu agențiile de protecție a datelor”, se arată într-un comunicat de marți al companiei.

Donald Trump deține peste 3.000 de domenii web CITEȘTE ȘI Donald Trump deține peste 3.000 de domenii web

Companiile americane din sectorul tehnologiei, între care Google și Facebook, au întâmpinat tot mai multe bariere din partea instituțiilor europene care vor să reducă procesarea neautorizată a datelor personale ale oamenilor.

O nouă lege europeană care va intra în vigoare în mai 2018 va da autorităților de reglementare naționale dreptul de a amenda companiile cu până la 4% din vânzările anuale.

Agențiile de protecție a datelor din Olanda, Germania, Franța, Marea Britanie, Spania, Ungaria și Slovacia colaborează în investigarea Microsfot, a anunțat marți autoritatea olandeză.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 10