Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11

Microsoft va lăsa dezvoltatorii să creeze widget-uri pentru Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 mai 2022

Cea mai nouă versiune de Windows va avea un suport pentru widget-uri similar celui din Android și iOS, unde dezvoltatorii își pot însoți aplicațiile cu widget-uri pentru desktop, prin intermediul cărora informațiile să fie afișate direct și accesate mai rapid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu mulți ani în urmă, Windows avea suport pentru widget-uri. Însă, din cauza limitărilor impuse de Microsoft, acestea ofereau o funcționalitate redusă și aveau un număr mic de utilizatori, cauză din care, în cele din urmă, compania a și renunțat la ele.

Însă, modul în care Google și Apple au abordat widget-urile a făcut ca acestea să devină mult mai utile și căutate de utilizatori, iar Microsoft vrea acum să mai dea o șansă widget-urilor.

Google Maps aniversează 15 ani de Street View cu mai multe noutăți CITEȘTE ȘI Google Maps aniversează 15 ani de Street View cu mai multe noutăți

După ce a experimentat cu widget-uri proprii, precum un câmp de căutare prin care putea fi căutat pe internet direct de pe desktop, Microsoft anunță acum că va deschide noul sistem de widget-uri pentru dezvoltatori.

Asta înseamnă că dezvoltatorii de aplicații vor putea crea propriile widget-uri, prin care să afișeze și să faciliteze accesul rapid la diverse informații disponibile în cadrul aplicațiilor (de la starea vremii, la condițiile de trafic din zonă).

Microsoft nu oferă foarte multe detalii despre viitorul sistem de widget-uri, dincolo de faptul că acestea vor putea fi create atât pentru aplicațiile PWA (aplicații web), cât și pentru cele clasice (win32).

Din imaginea făcută publică, abordarea Microsoft pare a fi mai aproape de cea folosită de Apple pe iOS, cu un panou special dedicat widget-urilor, unde acestea pot fi adăugate și aranjate de utilizatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft va
widgeturi
windows 11