Motorul de căutare Google împlinește 18 ani

Motorul de căutare Google împlinește 18 ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2016

Motorul de căutare online Google împlinește marți, 27 septembrie, vârsta de 18 ani, iar inginerii companiei americane au marcat această aniversare specială cu ajutorul unui nou logo interactiv.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul logo a fost creat pentru a se asemăna cu decorul unei petreceri aniversare, unde abundă baloane și ghirlande multicolore, scrie News.ro.

Litera ”G”, prima din componența cuvântului ”Google”, poartă un coif și se comportă ca un petrecăreț, umflând un balon de culoare verde. Balonul se transformă în celelalte litere care compun cuvântul ”Google” (”O”, ”O”, ”G”, ”L” și ”E”). Acestea încep să urce și ridică în aer litera ”G”. După câteva secunde, balonul verde se sparge, litera ”G” revine la sol, iar ciclul este reluat.

Motorul de căutare Google a văzut lumina zilei pe 27 septembrie 1998, însă creatorii lui nu știau pe atunci că el va deveni suportul folosit de 88,6% din totalul internauților în anii următori, informeză rtl.fr.

Google a fost înființat de Larry Page și Sergey Brin, doi americani care s-au cunoscut în 1995 pe băncile Universității Stanford. În prezent, Google are peste 50.000 de angajați, dintre care cei mai mulți lucrează la sediul general al companiei, aflat în California.

Google se poate mândri cu faptul că face parte din ”Big Four” (”Cei Patru Mari”): cele mai importante companii din domeniul internetului, alături de Apple, Facebook și Amazon.

Un utilizator a dat în judecată Yahoo pentru neglijență în cazul atacului cibernetic care a expus 500 milioane de conturi CITEȘTE ȘI Un utilizator a dat în judecată Yahoo pentru neglijență în cazul atacului cibernetic care a expus 500 milioane de conturi

Foarte repede, compania Google a crescut, trecând de la 400.000 de servere în 2006 la peste 900.000 în 2011.

Însă, în plus față de motorul de căutare, Google s-a diversificat, propunând utilizatorilor mai multe instrumente practice, complet gratuite, precum sistemul de mesagerie online Gmail.

Sloganul companiei, condusă în prezent de Sundar Pichai, este ”Don't be evil” (”Nu fiți răi”).

Google își modifică logoul cu regularitate, pentru a marca diverse evenimente majore, precum sărbători naționale, zilele de naștere ale unor oameni celebri și Jocurile Olimpice. În limba engleză, aceste logouri modificate sunt cunoscute sub numele de ”Google Doodles”.

viewscnt
Afla mai multe despre
google