Nintendo a prezentat consola Nintendo Switch, care va fi lansată pe piață în martie

Nintendo a prezentat consola Nintendo Switch, care va fi lansată pe piață în martie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 oct 2016

Nintendo a prezentat, joi, Nintendo Switch,  o consolă pentru jocuri  prin care compania japoneză speră să recupereze teren în fața rivalilor Sony și Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua consolă, un hibrid între o consolă tradițională și un dispozitiv portabil, va fi disponibilă pe piață din luna martie, iar prețul nu a fost încă anunțat.

Nintendo Switch este prima consolă lansată de Nintendo de la Wii U în 2012.

Nintendo a vândut 13 milioane de console Wii U de la lansare, în timp ce vânzările de Wii, modelul anterior lansat de companie, au însumat 101 milioane de unități.

Spre comparație, PlayStation 4, cea mai vândută consolă Sony de până acum, a generat vânzări de peste 40 de milioane de unități, conform unui raport publicat în mai 2016.

Iron Man ar putea fi noul asistent personal al lui Mark Zuckerberg CITEȘTE ȘI Iron Man ar putea fi noul asistent personal al lui Mark Zuckerberg

PlayStation 4 a fost lansată în noiembrie 2013 și a avut ca singur rival consola Xbox One a celor de la Microsoft. Compania americană a renunțat să mai facă publice date despre vânzările consolei, decizie pe care marile companii o iau, de regulă, atunci când cifrele nu sunt deloc încurajatoare.

Vânzările dezamăgitoare de console au împins Nintendo spre jocurile pentru smartphone, dând naștere fenomenului Pokemon Go. Pokemon Go a fost dezvoltat de compania Pokemon, la care Nintendo deține o participație de 32%, și compania Niantic, din San Francisco, a cărei participație nu a fost făcută publică.

viewscnt
Afla mai multe despre
nintendo
nintendo switch
consola
playstation 4
ps4
pokemon go
xbox
microsoft