Notepad va avea un nou design în Windows 11

Notepad va avea un nou design în Windows 11
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 dec 2021

Ignorată de multă vreme de Microsoft, una dintre cele mai vechi și mai folosite aplicații din Windows, Notepad, se pregătește să primească o mult întârziată schimbare de design.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Banalul Notepad, programul util în numeroasele cazuri care implică scrierea de text simplu, ce nu necesită formatările avansate facilitate de procesoarele de text, precum Microsoft Word, va avea în curând un nou design, care aduce mai multe schimbări binevenite.

În primul rând, Notepad trece la noul design din Windows 11 și primește un “dark mode”, în care fundalul devine întunecat, iar textul, pentru contrast, este alb.

O aplicație pentru siguranța familiei a vândut datele de localizare ale copiilor CITEȘTE ȘI O aplicație pentru siguranța familiei a vândut datele de localizare ale copiilor

Instrumentele de căutare și înlocuire a textului vor avea și ele un nou aspect, ocupând mai puțin spațiu pe ecran și simplificând găsirea și înlocuirea cuvintelor.

Dincolo de design, Microsoft spune că funcția undo nu va mai fi limitată la un singur pas, ci va beneficia de o cantitate mai mare de memorie, pentru a putea facilita refacerea mai multor editări anterioare.

Noua versiune de Notepad a fost implementată în versiunea de test a Windows 11 și va fi introdusă în versiunea oficială, cel mai probabil, cu ocazia următorului update mai important.

Notepad se alătură altor aplicații din Windows pe care Microsoft a început să le “zugrăvească” în ultima vreme pentru a nu mai arăta ca niște relicve, ceea ce este un lucru bun, însă, normal era ca noile versiuni ale acestor aplicații să fie deja gata când a fost lansată cea mai nouă versiune a sistemului de operare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
notepad
windows 11