Oracle cumpără NetSuite, prima companie de cloud din lume, pentru 9,3 mld dolari

Oracle cumpără NetSuite, prima companie de cloud din lume, pentru 9,3 mld dolari

Foto: Flickr/Peter Kaminski

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 iul 2016

Oracle a anunțat, joi, că va prelua NetSuite, prima companie de cloud din lume, într-o tranzacție evaluată la aproximativ 9,3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oracle a oferit NetSuite un preț de 109 dolari pe acțiune, cu 19% peste cotația de la închiderea de miercuri, de 91,57 dolari pe acțiune. Tranzacția ar urma să fie finalizată până la finele anului.

"Aplicațiile de cloud ale Oracle și NetSuite se completează reciproc și vor coexista mereu în piață. Intenționăm să facem investiții importante în ambele produse  - inginerie și distribuție", a spus, într-un comunicat, Mark Hurd, directorul general al Oracle.

Rezervele de numerar ale Apple au scăzut, dar rămân la un nivel care ar situa o companie pe locul 11 în indicele S&P 500 CITEȘTE ȘI Rezervele de numerar ale Apple au scăzut, dar rămân la un nivel care ar situa o companie pe locul 11 în indicele S&P 500

Acțiunile Oracle au crescut cu aproape 2% în tranzacțiile pre-market după publicarea anunțului, în timp ce titlurile NetSuite au urcat cu 18%, la 108,15 dolari.

NetSuite a fost fondată în 1988 sub numele de NetLedger, fiind prima companie care a oferit soluții cloud pentru mediul afacerilor. În prezent, aplicațiile NetSuite sunt folosite de peste 30.000 de companii și organizații din mai mult de 100 de țări.

Compania are o capitalizare de 6,75 miliarde de dolari, de peste 25 de ori sub valoarea de piață a Oracle, situată în prezent la aproape 168,8 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
oracle
netsuite
achizitie
preluare