Orange cumpără cel mai mare furnizor de servicii TV cu plată din Republica Moldova

Orange cumpără cel mai mare furnizor de servicii TV cu plată din Republica Moldova
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 30 iun 2016

Orange Moldova, cel mai mare operator de telefonie mobilă din țara vecină, a încheiat un acord pentru achiziția unei participații de 100% la operatorul de televiziune prin cablu Sun Communications, tranzacție care marchează debutul Orange pe piața serviciilor fixe și de televiziune cu plată din Republica Moldova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Achiziția Sun Communications face parte din strategia Orange în vederea consolidării poziției de operator convergent în Europa, oferind servicii de internet în bandă largă, de telefonie fixă și mobilă, precum și servicii de televiziune cu plată", se arată într-un comunicat al grupului francez Orange.

Orange nu a dezvăluit valoarea tranzacției.

Sun Communications este cel mai mare operator de televiziune cu plată din Republica Moldova în funcție de numărul de abonați. Compania furnizează servicii de televiziune digitale și prin cablu sub brandul SunTV clienților din Chișinău, Bălți și Cahul.

Vodafone, Orange și Telekom se bat pe contractul de telefonie mobilă și internet al Secretariatului General al Guvernului CITEȘTE ȘI Vodafone, Orange și Telekom se bat pe contractul de telefonie mobilă și internet al Secretariatului General al Guvernului

Orange Moldova este liderul pieței locale de telefonie mobilă, cu peste 2 milioane de clienți.

Orange este cel mai mare grup de telecomunicații din Franța și unul dintre principalii jucători pe piața europeană de profil. Grupul deservește 252 milioane de clienți și are 155.000 de angajați la nivel mondial.

În România, Orange este cel mai mare jucător pe piața de telefonie mobilă, cu 10,009 milioane de clienți la 31 martie și venituri de 935,5 milioane de euro în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
republica moldova
sun communications
suntv
achizitie
preluare