Parlamentari britanici acuză Facebook de încălcarea intenționată a legislației privind confidențialitatea

Parlamentari britanici acuză Facebook de încălcarea intenționată a legislației privind confidențialitatea
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2019

Comisia pentru informatică, cultură, media și sport a Camerei Comunelor din parlamentul britanic acuză Facebook de încălcarea "intenționată și cu bună știință" a legislației privind confidențialitatea datelor și concurența, informează DPA. Deputații susțin că firmele din din media sociale trebuie să își asume răspunderea legală clară pentru conținutul distribuit pe platformele lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Firmele media sociale nu se pot ascunde susținând că sunt doar o 'platformă' și că nu au nicio răspundere privind reglementarea conținutului site-urilor lor", arată un raport al comisiei publicat luni, scrie Agerpres.

VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde CITEȘTE ȘI VIDEO Samsung lansează o nouă tabletă cu Android. La ce preț o vinde

Comisia a consultat multe e-mailuri interne ale Facebook înainte de a acuza corporația că modifică setările de confidențialitate ale utilizatorilor pentru a transfera date celor care dezvoltă diferite aplicații.

Deputații l-au acuzat și pe fondatorul și managerul general al Facebook, Mark Zuckerberg, de "dispreț" față de parlamentul britanic, deoarece acesta a refuzat să se prezinte în fața comisiei și nu a răspuns personal niciunei invitații a comisiei.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebo
marea britanie