Parte a codului sursă Twitter a fost postat online

Parte a codului sursă Twitter a fost postat online
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 mar 2023

Fragmente din codul sursă al rețelei sociale Twitter a fost publicat recent pe Github, probabil de un fost angajat nemulțumit de stilul lui Elon Musk.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pe 24 martie, un utilizatorul care folosea pseudonimul “FreeSpeechEnthusiast” a publicat pe platforma Github, deținută de Microsoft, o parte din codul sursă folosit de Twitter.

Twitter a făcut o plângere privind încălcarea drepturilor de autor și a cerut Github să dea jos codul. Acesta a dispărut de pe Github în aceeași zi.

Microsoft amenință că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet, dacă sunt folosite de produse AI ale concurenței CITEȘTE ȘI Microsoft amenință că va întrerupe accesul la datele sale de căutare pe internet, dacă sunt folosite de produse AI ale concurenței

Deși nu este cunoscută identitatea celui care a postat codul, executivii Twitter cred că este vorba de un fost angajat nemulțumit, care a ales această cale pentru a se răzbuna, susțin sursele New York Times.

Elon Musk a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde în octombrie, astfel că sunt mari șanse ca nemulțumirile fostului angajat să fie legate de noul patron al companiei.

Șefii Twitter sunt acum îngrijorați de repercursiunile privind securitatea. Din codul sursă expus, hackerii ar putea descoperii breșe care să fie folosite în viitoare atacuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cod sursa
twitter
github
elon musk