Partidul Laburist britanic, victima unui atac cibernetic

Partidul Laburist britanic, victima unui atac cibernetic
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2019

Partidul Laburist (Labour) britanic a anunțat marți că a fost ținta unui atac cibernetic de amploare, însă fără consecințe, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Platformele digitale ale Partidului Laburist au fost afectate de un atac cibernetic sofisticat și de mare amploare”, a anunțat într-un comunicat un purtător de cuvânt al formațiunii, adăugând că atacul a eșuat ”mulțumită solidului sistem de securitate”, scrie News.ro.

Partidul Laburist a dat asigurări că funcționarea platformelor sale nu a fost întreruptă, dar deplânge încetinirea temporară a ”anumitor activități electorale” neprecizate, din cauza unor măsuri de securitate adoptate în urma atacului.

YouTube își actualizează condițiile de utilizare CITEȘTE ȘI YouTube își actualizează condițiile de utilizare

Formațiunea lui Jeremy Corbyn nu a precizat dacă dispune de elemente cu privire la originea atacului, însă a anunțat că a sesizat autoritățile de specialitate.

Regatul Unit se află în plină campanie electorală în vederea alegerilor legislative anticipate convocate la 12 decembrie în vederea scoaterii țării din impasul Brexitului.

Prin acest al treilea scrutin legislativ în decurs de patru ani, premierul conservator Boris Johnson speră să obțină o majoritate în Parlament care să-i permită să scoată țara din uniunea Europeană (UE) - însă rezultatul acestui pariu rămâne foarte incert.

viewscnt
Afla mai multe despre
partidul laburist
atac cibernetic