Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicația APEL 112

Peste 287.000 de persoane au instalat gratuit aplicația APEL 112
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2019

Aplicația Apel 112, dezvoltată de STS și care poate localiza cu precizie de doar zece metri telefonul unei persoane, a fost instalată de peste 287.000 de persoane, a anunțat, luni, STS. 3.172 de persoane au fost localizate până acum doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

STS a anunțat, luni, că, de la lansarea aplicației și până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil, scrie News.ro.

Spotify găzduiește peste jumătate de milion de podcast-uri CITEȘTE ȘI Spotify găzduiește peste jumătate de milion de podcast-uri

”Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare. În ultima perioadă, aplicația APEL 112 a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetățenii sună la 112 prin aplicația mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezența unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconștiente pe stradă”, a anunțat STS, printr-un comunicat de presă.

Având în vedere că, în acest moment, aplicația APEL 112 este cea mai facilă metodă de localizare în situații de urgență, STS a demarat o amplă campanie de promovare, la nivel național, pentru a încuraja persoanele să descarce, să instaleze aplicația și să o folosească atunci când au o urgență.

„Aplicația APEL 112 trebuie să existe permanent în telefoanele noastre și să o folosim doar în cazuri de urgență, fiind asociată foarte simplu cu trusa de urgență din autovehicule. În campania noastră beneficiem atât de sprijinul autorităților statului, cât și al partenerilor din societatea civilă. Această aplicația și-a dovedit deja utilitatea, iar faptul că, într-un timp atât de scurt, un număr atât de mare de români au descărcat-o ne determină să continuăm eforturile de promovare și de încurajare a populației să o folosească”, a declarant prim-adjunctul directorului STS, general-maior Ionel-Sorin Bălan.

STS a lansat, în 15 februarie 2019, aplicația de urgență Apel 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul inițierii apelului către Sistemul național unic pentru apeluri de urgență 112.

Aplicația este dezvoltată de către STS și permite transmiterea coordonatelor atunci când apelul de urgență este generat dintr-o rețea națională de telefonie mobilă. Utilizarea acesteia presupune activarea și existența serviciilor de date (acces Internet) și a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil.
Chiar și în lipsa serviciului de date, apelantul va putea să îi comunice operatorului 112 în timpul conversației telefonice poziția în care se află pentru că aplicația APEL 112 permite afișarea coordonatelor GPS.

Aplicația APEL 112 se poate descărca gratuit din Magazin Google Play și Apple Store.

Până acum, aplicația a fost descărcată de 287.000 de persoane.

viewscnt
Afla mai multe despre
apel 112
sts