Peste 80% dintre iPhone-uri folosesc iOS 16

Peste 80% dintre iPhone-uri folosesc iOS 16
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 iun 2023

La nouă luni de când a fost lansat, iOS 16 a fost instalat pe 81% dintre toate iPhone-urile compatibile, arată cifrele oficiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși nu este o noutate faptul că adopția noilor versiuni de iOS este mult mai rapidă decât în cazul Android-ului, rămâne impresionant procentul foarte mare de utilizatori de iPhone care au la dispoziție iOS 16, cu tot cu cele mai recente update-uri de securitate.

Conform Apple, 81% din toate iPhone-urile compatibile au iOS 16 instalat. Procentul crește la 90% în cazul modelelor lansate în ultimii patru ani.

Apple ar putea lansa mai multe laptopuri la WWDC CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa mai multe laptopuri la WWDC

13% dintre smartphone-urile Apple folosesc iOS 15 (8% în cazul modelelor din ultimii patru ani), iar restul încă au instalată o versiune mai veche.

În cazul iPad-urilor, 71% dintre acestea folosesc cea mai recentă versiune de iPadOS, 20% au iPadOS 15, iar 9% au rămas la o versiune mai veche.

Spre comparație, cea mai recentă versiune de Android, lansată în luna august a anului trecut, a ajuns abia la 12% dintre smartphone-urile compatibile.

Problema în cazul Android-ului vine din numărul mare producători și modele diferite, care folosesc versiuni modificate, cu interfețe proprii. Fiecare producător oferă update-uri pe un anumit număr de ani și se mișcă mai mult sau mai puțin încet când vine vorba de actualizări

Apple este așteptată pe 5 mai, la WWDC, să anunțe primele informații despre iOS 17, versiune care urmează a fi disponibilă, cel mai probabil, în septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios
ipad
ipados