Piața smartphone-urilor pliabile va ajunge într-un an la 5 milioane de dispozitive

Piața smartphone-urilor pliabile va ajunge într-un an la 5 milioane de dispozitive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 sep 2020

Noua nișă a smartphone-urilor pliabile va crește timid, dar sigur, și va fi dominată copios, cel puțin în această fază incipientă, de Samsung.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aflată deja la a doua generație de modele, piața smartphone-urilor pliabile va atinge un volum al vânzărilor în ton cu ceea ce se așteptau și producătorii. În următoarele 12 luni, aceasta va ajunge la 5 milioane de unități, conform DSCC (Display Supply Chain Consultants).

Ca și în cazul telefoanelor 5G, primii intrați pe piață sunt și cei care vor avea cele mai mari cote de piață, cel puțin în primii ani și până când numărul jucătorilor va crește. Deocamdată, piața smartphone-urilor pliabil are, în principal, trei jucători: Samsung, Huawei și Motorola.

Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax CITEȘTE ȘI Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax

DSCC spune că, în următorul an, piața va fi dominată de Samsung, care va livra în jur de 4 milioane de unități și va ajunge, astfel, să dețină nu mai puțin de 80%.

Principalii competitori, Huawei și Motorola, își vor împărți cele 20 de procente rămase din piață, încercând să rezolve provocările cu care se confruntă în prezent.

Pe de o parte, Huawei are probleme pe întreaga linie de dispozitive din cauza sancțiunilor americane, iar de cealaltă parte, Lenovo are nevoie de mai multă expunere pentru modelele sale pliabile, care au în față un Samsung ce nu se sfiește să investească sume foarte mari în marketing.

Conform aceleiași estimări, cele mai vândute smartphone-uri pliabile din 2020 vor fi Galaxy Z Flip și Z Fold 2, ale celor de la Samsung, urmate de Motorola Razr 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone pliabil
samsung
huawei
lenovo