Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități

Plățile întârziate de Televiziunea Română obligă operatorul telecom SNR să se împrumute la bancă pentru a avea lichidități
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 18 mai 2016

Societatea Națională de Radiocomunicații (SNR) a fost nevoită să apeleze la un credit bancar pentru asigurarea lichidităților, după ce Societatea Română de Televiziune (SRTV) a întârziat plăți în sumă de aproximativ 10 milioane de lei pentru prestații realizate de către operator în lunile martie și aprilie, potrivit datelor SNR remise la solicitarea Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Pentru prestațiile efectuate în lunile martie și aprilie 2016, Societatea Națională de Radiocomunicații nu a încasat sumele datorate de Societatea Română de Televiziune (SRTV), fiind nevoită să apeleze linia de credit tip overdraft, contractată la Raiffeisen Bank. Suma pe care SNR trebuie să o încaseze de la SRTV este de aproximativ 10 milioane de lei”, se arată în răspuns.

SNR a contractat de la Raiffeisen Bank România, la 15 martie, un credit de 30 milioane de lei pentru plata furnizorilor, salariilor, datoriilor către bănci, impozitelor și taxelor, compania întâmpinând în această perioadă dificultăți în asigurarea lichidităților din cauza încasărilor diminuate de la televiziunea de stat.

La licitație au mai depus oferte Alpha Bank, CEC Bank și Banca Transilvania.

Estimat la 1,62 milioane de lei, operatorul telecom va plăti 252.908 lei pentru utilizarea creditului în următoarele 12 luni.

Mega Image pierde procesul împotriva amenzii de 24,6 mil. lei aplicată de Consiliul Concurenței în aprilie 2015 CITEȘTE ȘI Mega Image pierde procesul împotriva amenzii de 24,6 mil. lei aplicată de Consiliul Concurenței în aprilie 2015

"SNR se află în proces de implementare a proiectului de trecere la TV digitală. În perioada actuală, lichiditățile se asigură cu dificultate, încasările diminuate de la SRTV (televiziunea de stat - n.r.) nu acoperă nivelul plăților din ultima parte a trimestrului IV și începutul anului 2016, situație întâlnită la finele fiecărui an, când fluxul de numerar devine negativ. În aceste condiții, plata creditelor de capital contractate cu instituțiile financiare, a obligațiilor la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și de sănătate ar putea fi compromisă. Ținând cont și de posibile întârzieri în aprobarea legii bugetului de stat pentru 2016, care vor conduce automat la sincope privind încasarea prestațiilor de la clienții noștri, instituții publice de stat, se impune găsirea la începutul anului viitor a unor surse atrase temporare", se arată în caietul de sarcini al licitației.

Potrivit SNR, ponderea încasărilor provenite de la SRTV a scăzut de la 39,2% în 2013 la 29% la finele anului trecut.

Practic, veniturile din activitatea de televiziune au scăzut de la 132 milioane de lei, la 83,91 milioane de lei.

Veniturile din activitatea de radiodifuziune au crescut marginal, de la 135,4 milioane de lei la 137,3 milioane de lei. În schimb, pe fondul reducerii business-ului, ponderea acestora a crescut de la au crescut de la 40,2% în 2013 la 47,5% în 2015.

Anul trecut, afacerile operatorului au scăzut cu 15,3%, la 280,64 milioane de lei.

De asemenea, pierderea SNR a crescut de la 1,7 milioane de lei la 28,3 milioane de lei.

LISTA Politicieni, artiști, oameni de afaceri și din showbiz incluși pe lista celor cu datorii la buget CITEȘTE ȘI LISTA Politicieni, artiști, oameni de afaceri și din showbiz incluși pe lista celor cu datorii la buget

Pentru acest an, compania și-a bugetat un profit brut de 1,4 milioane de lei și venituri din activitatea operațională de 276,2 milioane de lei, de la 288,94 milioane de lei.

SNR a fost înființată în 1991, prin reorganizarea și divizarea Rom Post Telecom, și este principalul furnizor de servicii de radiocomunicații din România, sub brandul Radiocom.

Compania este cel mai mare jucător local în domeniul broadcasting-ului (difuzare și transport programe radio și TV). De asemenea, SNR este furnizor de rețele și servicii de comunicații, transfer de date și Internet.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinum, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
snr
creante
televiziune