Președintele Huawei se așteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone

Președintele Huawei se așteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 sep 2021

Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel puțin 30-40 de miliarde de dolari, în condițiile în care producătorul chinez se confruntă în continuare restricțiile impuse de autoritățile americane, a declarat președintele de la Huawei, Eric Xu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Chiar dacă grupul chinez "s-a obișnuit cu sancțiunile americane", impuse începând din 2019, noile sale domenii de afaceri care au legătură cu tehnologia 5G nu pot contracara pierderile generate de afacerile care au legătură cu telefoanele mobile, a declarat vineri Eric Xu într-o conferință de presă organizată la Beijing.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Potrivit firmei de cercetare de piață Canalys, grupul chinez Huawei, care odată era lider mondial pe piața de smartphone-uri, a căzut până pe locul șapte, cu 18,6 milioane de unități vândute în primul trimestru al acestui an, scrie Agerpres.

"Marea speranță" a lui Eric Xu pentru Huawei este că firma va continua să existe peste cinci sau zece ani. Chiar dacă eforturile Chinei de a-și dezvolta industria semiconductorilor au "rezultate încurajatoare", rezolvarea problemelor de aprovizionare întâmpinate de Huawei va dura o perioadă mai lungă, a apreciat Eric Xu.

Huawei a început să caute noi zone de creștere precum modernizarea infrastructurilor aeroporturilor și minelor prin utilizarea tehnologiilor 5G și Inteligență Artificială. Potrivit lui Eric Xu, China va fi lider mondial în introducerea tehnologiei 5G în următorii ani.

Huawei a fost nevoit să își dezvolte propriile sale cipuri după ce sancțiunile introduse de autoritățile de la Washington i-au blocat accesul la tehnologiile americane și o serie de furnizori importanți precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

În 2019, Huawei a devenit o victimă a tensiunilor comerciale dintre SUA și China, după ce Casa Albă a declarat producătorul chinez de echipamente de telecomunicații drept o amenințare la adresa securității naționale și ulterior i-a impus mai multe sancțiuni comerciale. Aceste sancțiuni i-au afectat creșterea și au forțat Huawei să își vândă marca de telefoane low-end Honor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone