Producătorul jocului Pokemon Go valorează 4 miliarde de dolari

Producătorul jocului Pokemon Go valorează 4 miliarde de dolari
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 dec 2018

În urma unei noi runde de finanțare, Niantic a ajuns să valoreze aproape 4 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O rundă de finanțare de 200 de milioane de dolari, condusă de IVP, a adus valoarea de piață a producătorului jocului Pokemon Go la peste 3,9 miliarde de dolari.

Printre investitorii strategici se numără și Samsung, care are acum un motiv suplimentar pentru a promova pe propriile dispozitive viitorul joc pregătit de Niantic pentru 2019.

Lansat în 2016, Pokemon Go a creat o adevărată isterie în rândul posesorilor de smartphone-uri și este și în prezent printre cele mai descărcate jocuri de iOS și Android.

Noi distanțări față de Huawei: Orange, Deutsche Telekom, Guvernul norvegian CITEȘTE ȘI Noi distanțări față de Huawei: Orange, Deutsche Telekom, Guvernul norvegian

Recent, Niantic a lansat un mod PvP (player versus player) pentru Pokemon Go, care le permite antrenorilor de pokemoni să se lupte între ei în diverse campionate.

În 2019, Niantic va lansa un alt joc care va folosi elemente de realitate augmentată și localizare, la fel ca Pokemon Go.

Numit Harry Potter: Wizards Unite, viitorul joc va plasa elementele de gameplay și grafică care au stat la baza lui Pokemon Go în universul vrăjitorilor din celebra franciză.

viewscnt
Afla mai multe despre
niantic
pokemon go