Profitul net al Microsoft a crescut cu 3,6% în trimestrul doi fiscal, susținut de serviciile cloud

Profitul net al Microsoft a crescut cu 3,6% în trimestrul doi fiscal, susținut de serviciile cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2017

Profitul net al Microsoft a crescut cu 3,6% în trimestrul al doilea fiscal încheiat în decembrie, la 5,2 miliarde de dolari, susținut de extinderea afacerilor cu servicii cloud, chiar dacă marja de profit a acestora a scăzut ușor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Veniturile ajustate, excluzând LinkedIn, au fost de 25,838 miliarde de dolari, peste estimările analiștilor, de 25,298 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Acțiunile celui mai mare furnizor de software la nivel mondial au avansat cu 1,1% în timpul tranzacțiilor electronice de după închiderea bursei de pe Wall Street.

De la preluarea conducerii grupului în 2014, directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a extins activitățile grupului în domeniul serviciilor cloud și al aplicațiilor mobile, pentru a compensa declinul afacerilor cu softuri tradiționale.

Profit sub așteptări în trimestrul patru pentru Alphabet, compania mamă a Google CITEȘTE ȘI Profit sub așteptări în trimestrul patru pentru Alphabet, compania mamă a Google

Marja brută a diviziei cloud, care include serviciul Azure și versiunea Office online 365 destinată companiilor, a fost de 48%, sub nivelul din primul trimestru fiscal, dar peste cel de 46% din intervalul similar al anului 2015.

Platforma Azure concurează cu ofertele de infrastructură cloud ale liderului de piață Amazon.com, Google, IBM și Oracle.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
cloud