Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China

Qualcomm obține, în primă instanță, interzicerea vânzării unor modele de iPhone în China
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 dec 2018

Qualcomm, cel mai mare producător de cipuri pentru telefoane mobile, a obținut un ordin judecătoresc preliminar în China, prin care sunt interzise importul și comercializarea mai multor modele Apple iPhone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ordinul de interzicere vizează modelele iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X. Qualcomm susține că modelele în cauză folosesc fără drept două dintre patentele sale, patente care au fost validate anterior de autoritatea chineză din domeniu.

Producătorul de cipuri a intentat acțiunea legală împotriva Apple la finele anului trecut. Procesul este separat de alte litigii în care sunt implicate cele două companii americane.

Pregătiri pentru proces Apple vs Qualcomm. Acuzații de taxe ilegale CITEȘTE ȘI Pregătiri pentru proces Apple vs Qualcomm. Acuzații de taxe ilegale

“Apple continuă să beneficieze de proprietatea intelectuală a companiei, însă refuză să ne compenseze”, potrivit unui comunicat Qualcomm.

În replică, Apple a transmis că ordinul judecătoresc se aplică doar modelelor de iPhone care rulează versiuni mai vechi ale sistemului de operare iOS, precizând că “toate modelele de iPhone rămân la vânzare” în China.

“Eforturile Qualcomm pentru a ne bloca produsele reprezintă o nouă mutare disperată din partea unei companii ale cărei practice ilegale sunt investigate de autorități de reglementare din întreaga lume”, potrivit Apple.

Anul trecut, Apple a dat în judecată Qualcomm, acuzând producătorul de cipuri că a refuzat să îi acorde reduceri promise de 1 miliard de dolari. Compania condusă de Tim Cook susține că Qualcomm i-ar fi vândut cipuri doar cu condiția să plătească redevențe pentru brevetele sale, utilizând o politică de tipul “nu cumperi brevet, nu primești cip”.

Pe de altă parte, Qualcomm a afirmat că Apple a încurajat diverse atacuri împotriva sa ale autorităților antitrust din mai multe țări, oferind informații false sau incomplete. Producătorul de cipuri a intentat, la rândul său, o acțiune în justiție împotriva Apple, acuzând compania că refuză să recunoască valoarea tehnologiei pusă la dispoziție.

Totodată, producătorul de cipuri susține, într-un nou litigiu, că Apple i-ar fi furat anumite "secrete comerciale", cu scopul de a ajuta concurența.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
apple
litigiu
china
iphone
brevete software
interdictie vanzare