Qualcomm promite performanță și autonomie superioare pentru flagship-urile viitoare

Qualcomm promite performanță și autonomie superioare pentru flagship-urile viitoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 dec 2021

Compania americană, Qualcomm, a prezentat un nou chipset dedicat smartphone-urilor de top, care se va regăsi pe cele mai performante și mai scumpe telefoane cu Android din viitorul apropiat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Snapdragon 8 Gen 1 este chipset-ul pe care Qualcomm îl propune pentru următoarea generație de flagship-uri și, totodată, primul din noua schemă după care producătorul american își va denumi cipurile de acum înainte.

Urmașul lui Snapdragon 888 promite să fie mai bun decât modelul pe care-l va înlocui la toate capitolele importante, de la performanță și securitate, la eficiență energetică și transfer de date.

Apple ar putea depăși Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri CITEȘTE ȘI Apple ar putea depăși Samsung în topul producătorilor de smartphone-uri

Snapdragon 8 Gen 1 este primul cip al Qualcomm care folosește cea mai nouă arhitectură Arm, numită Armv9 și bazată pe un proces de producție de 4nm, de la cei 5nm ai vechii generații.

Acesta va avea un nucleu-prime Cortex-X2 tactat la 3.0GHz, trei nuclee de performanță Cortex-A710 care rulează la o frecvență de 2.5GHz și patru nuclee eficiente Cortex-A510 la 1.8GHz.

În termeni simpli, Qualcomm promite că noul chipset va fi cu 20% mai performant și cu 30% mai eficient din punct de vedere energetic decât cel pe care-l înlocuiește.

Soluția grafică Adreno va fi, conform companiei americane, cu 30% mai performantă și 25% mai eficientă energetic. Va exista și un panou de comandă, de unde utilizatorii vor putea să controla performanța alocată jocurilor.

Snapdragon 8 Gen 1 include și un nou modem 5G, Snapdragon X65, care ar fi capabil de viteze maxime de 10Gbps.

Alte facilități notabile ale noului chipset sunt noul strat de securitate numit Trust Management Engine, suportul pentru chei auto digitale, acte de identitate și portofele pentru criptomonede. Rămâne, însă, de văzut și în ce măsură aceste facilități vor fi implementate sau ignorate de producătorii de smartphone-uri cu Android.

Primele smartphone-uri cu noul chipset ar putea fi prezentate chiar în săptămânile care urmează, însă, pe piață, acestea sunt așteptate abia anul viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
chipset
smartphone