Qualcomm promite un serviciu de comunicare prin satelit pentru telefoanele cu Android

Qualcomm promite un serviciu de comunicare prin satelit pentru telefoanele cu Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 ian 2023

Noile procesoare și modemuri Qualcomm se vor putea conecta la sateliți pentru a oferi utilizatorilor care dețin cele mai scumpe telefoane cu Android opțiuni de comunicare atunci când se află în afara acoperirii terestre.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Snapdragon Satellite, serviciu pe care compania americană își propune să-l lanseze undeva spre jumătatea acestui an, se va conecta la rețeaua de sateliți Iridium.

Smartphone-urile cu Android dotate cu chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 și cu modemul X70 vor putea trimite și primi mesaje folosind conexiunea la satelit atunci când nu au semnal terestru.

Apple, amendată în Franța pentru colectarea datelor personale fără acordul utilizatorilor CITEȘTE ȘI Apple, amendată în Franța pentru colectarea datelor personale fără acordul utilizatorilor

La început, comunicarea prin satelit va fi disponibilă doar pentru situații de urgență. Conform companiei americane, această opțiune va fi gratuită sau foarte ieftină.

Ulterior, însă, Qualcomm spune că vor putea fi trimise mesaje folosind conexiunea prin satelit și în afara situațiilor de urgență. Pentru această opțiune utilizatorii vor plăti în plus.

Noua facilitate, care va fi lansată pe la jumătatea acestui an „în anumite regiuni”, va fi disponibilă pe majoritatea telefoanelor cu Android, mai puțin pe cele dezvoltate de Google.

Google folosește propriile chipset-uri pe telefoanele sale și va trebui să dezvolte singur o funcționalitate similară dacă va dori să concureze cu Qualcomm și Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
qualcomm
satelit
telefoanele
android