Raiduri ale Comisiei Europene la sediile operatorilor de telefonie mobilă din Suedia, suspectați de practici anticoncurențiale

Raiduri ale Comisiei Europene la sediile operatorilor de telefonie mobilă din Suedia, suspectați de practici anticoncurențiale
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2017

Comisia Europeană (CE) și autoritatea suedeză din domeniul concurenței au efectuat inspecții neanunțate la sediile mai multor companii de telecomunicații din Suedia, pe fondul îngrijorărilor privind potențiale practici anticoncurențiale ale operatorilor de telefonie mobilă din țara scandinavă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia este îngrijorată că operatorii de telefonie mobilă din Suedia au împiedicat intrarea altor companii pe piața locală, încălcând legislația europeană antitrust, potrivit unui comunicat al CE.

CE nu a dezvăluit numele companiilor vizate, însă a precizat că inspecțiile neanunțate reprezintă o etapă preliminară în situațiile în care este suspectată încălcarea practicilor concurențiale.

Samsung lansează un update de soft pentru a rezolva problema legată de imaginea roșiatică afișată de ecranul Galaxy S8 CITEȘTE ȘI Samsung lansează un update de soft pentru a rezolva problema legată de imaginea roșiatică afișată de ecranul Galaxy S8

“Faptul că oficialii Comisiei efectuează astfel de inspecții nu înseamnă că respectivele companii se fac vinovate de un comportament anticoncurențial și nici nu prejudiciază rezultatul investigației”, se arată în comunicat.

Separat, compania norvegiană Telnor a anunțat marți dimineață că subsidiara sa din Suedia a fost ținta unei inspecții din partea CE, scrie Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
suedia
operatori telefonie mobila
inspectii
raiduri