RCS&RDS se pregătește pentru trecerea la tehnologia 5G. Cu Ericsson

RCS&RDS se pregătește pentru trecerea la tehnologia 5G. Cu Ericsson
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 19 apr 2018

Operatorul telecom RCS&RDS va face, la 3 mai, alături de partenerul Ericsson, unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de comunicații, o prezentare introductivă referitoare la capabilitățile tehnologiei 5G, precum și funcționalitățile care asigură puntea între 4G și 5G, se arată într-un mesaj al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Viitorul începe azi, iar potențialul afacerilor va exploda odată cu noua tehnologie și impactul său nelimitat", mai arată compania.

După Germania și Coreea de Sud, Telekom va efectua, cu Ericsson, și în România o demonstrație live a tehnologiei 5G CITEȘTE ȘI După Germania și Coreea de Sud, Telekom va efectua, cu Ericsson, și în România o demonstrație live a tehnologiei 5G

Tehnologia 5G promite să ofere clienților viteze de acces la internet mobil mai mari și va permite operatorilor de co­municații să aibă costuri de până la de zece ori mai mici decât în cazul rețelelor actuale.

RCS&RDS a lansat, în octombrie 2017, serviciul Voce 4G (VoLTE), care permite realizarea unei convorbiri telefonice prin rețeaua 4G, fără a mai necesita trecerea automată a terminalului din rețeaua de date 4G către cea clasică pentru voce, 3G.
 

NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață CITEȘTE ȘI NASA lansează un telescop care să caute planete pe care ar putea exista viață

Digi Communications (DIGI), compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, a realizat anul trecut un câștig pretaxare EBITDA ajustat de 287,5 milioane euro, cu 9,19% mai mare decât cel de 263,3 milioane euro din 2016, însă, la nivelul profitului net, creșterea este de 423%.

Compania a realizat în 2017 venituri de 916,55 milioane euro, în urcare cu 8,76% față de cele de 842,75 milioane euro din exercițiul financiar precedent, conform raportări anuale preliminare.

În același interval de raportare, cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 5,95%, la 800,84 milioane euro, de la 755,85 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
5g