Recul al afacerilor Ericsson în România de la recordul precedent

Recul al afacerilor Ericsson în România de la recordul precedent
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 4 iun 2020

Subsidiara din România a grupului suedez Ericsson, unul dintre cei mai mari furnizori globali de echipamente și servicii pentru operatorii de comunicații, a consemnat anul trecut afaceri de 770,83 milioane de lei, de la 795,1 milioane de lei în 2018, anul în care a atins cel mai ridicat nivel al business-ului de la momentul intrării pe piața locală. Profitul net, în schimb, a crescut ușor, de la 14,6 milioane de lei la 14,8 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Crențele companiei au urcat cu 24%, la 300,87 milioane de lei, iar datoriile totale cu 26,1%, la 346,96 milioane de lei.

Numărul mediu de salariați a sporit cu 60, la 2.577.

Profit.o a anunțat în octombrie 2019 că Ericsson a  finalizat cumpărarea diviziei de antene și filtre pentru rețele mobile a companiei germane Kathrein, inclusiv a subsidiarei din România, mutare prin care suedezii își extind capabilitățile în sectorul tehnologiei 5G.

În afară de Kathrein România, compania germană mai deține pe piața locală societatea Romkatel, care comercializează antenele și serviciile asociate acestora.

EXCLUSIV Un furnizor de internet a dat în judecată Consiliul Concurenței acuzând amenzi prea blânde pentru Netcity Telecom CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un furnizor de internet a dat în judecată Consiliul Concurenței acuzând amenzi prea blânde pentru Netcity Telecom

Ericsson, cu sediul central în Stockholm, Suedia, se numără printre liderii globali in furnizarea de tehnologie si servicii de comunicatii. În România, grupul este prezent din 1994, prin filiala Ericsson Telecommunications Romania.

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
afaceri
profit