Reddit și LinkedIn renunță să mai citească clipboard-ul utilizatorilor de iPhone

Reddit și LinkedIn renunță să mai citească clipboard-ul utilizatorilor de iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 iul 2020

După TikTok, Reddit și LinkedIn promit la rândul lor să nu mai monitorizeze informațiile pe care utilizatorii le stochează temporar în clipboard-ul din iOS prin folosirea funcției copy.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O viitoare modificare la iOS 14 a dus la descoperirea unui alt tip de comportament “necurat” al aplicațiilor de iPhone, care pune în pericol informațiile utilizatorilor. Este vorba de urmărirea datelor copiate în clipboard.

Clipboard-ul, la fel că și în Windows 10, stochează datele la care utilizatorii folosesc funcția copy. Acestea pot fi orice, de la un document la un fragment de text, care poate fi inclusiv un număr de card.

Apple lansează un site pentru Apple Card CITEȘTE ȘI Apple lansează un site pentru Apple Card

Recent s-a descoperit că mai multe zeci de aplicații de iOS monitorizează clipboard-ul și văd ce copiază utilizatorii acolo. Printre acestea se numără TikTok, Reddit, Linkein plus numeroase jocuri și aplicații ale unor site-uri de știri precum Fox News și New York Times.

Dintre toate, Reddit și LinkedIn au anunțat public că vor renunța la acest comportament și nu vor mai monitoriza clipboard-ul.

Cele două se apără într-un mod similar, spunând că monitorizarea se făcea pentru a vedea ce link-uri au fost copiate în clipboard, pentru a ușura postarea și parsarea acestora.

Toate acestea au ieșit la iveală după ce Apple a anunțat că, în iOS 14, utilizatorii vor fi avertizați când o aplicație le monitorizează clipboard-ul.

Pentru cei mâine mulți, monitorizarea clipboard-ului de către aplicații este o noutate. Ar fi interesant de aflat de când există această practică și de ce inclusiv Apple nu a spus nimic până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
clipboard
redding
linkedin
apple