Retailerul american de jocuri video GameStop a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare

Retailerul american de jocuri video GameStop a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2021

Retailerul american de jocuri video GameStop a atras 1,13 miliarde de dolari în cea mai recentă rundă de finanțare, profitând în continuare de atractivitatea acțiunilor sale în rândul investitorilor prezenți pe rețelele de socializare, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, ale cărei acțiuni au crescut cu peste 960% în acest an, a fost scânteia care a declanșat, în ianuarie, o luptă între investitorii de tip short sellers și investitorii mici care se organizează online, scrie News.ro.

Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads

Acțiunile GameStop rămân unele dintre cele mai puternice și vizibile ”acțiuni meme”, înregistrând și marți o creștere de aproape 9%.

Compania, la fel ca și alte acțiuni atractive pe rețelele de socializare, a vândut acțiuni noi în valoare de milioane de dolari pe baza unui interes considerat speculativ de către analiști.

Operatorul de cinematografe AMC Entertainment, o altă țintă a acestui tip de tranzacții pseculative, a finalizat două emisiuni de acțiuni în trei zile, la începutul acestei luni, în timp ce Torchlight Energy a a atras luni 250 de milioane de dolari.

România a creat peste 15.000 de noi milionari în dolari în pandemie CITEȘTE ȘI România a creat peste 15.000 de noi milionari în dolari în pandemie

GameStop a declarat că va utiliza încasările nete din ofertă, care se adaugă la 551 milioane dolari pe care le-a strâns la sfârșitul lunii aprilie, în scopuri corporative generale, precum și pentru investiții în inițiative de creștere. Compania încearcă să pivoteze către comerțul electronic și a angajat recent un fost oficial al Amazon, ca noul său director general, pentru a coordona tranziția.

viewscnt
Afla mai multe despre
gamestop
jocuri video