Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate

Rezultatele Alphabet, compania mamă a Google, au depășit așteptările în T3, datorită veniturilor din publicitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 oct 2016

Alphabet, compania mamă a Google, a înregistrat venituri și profit peste așteptările analiștilor în trimestrul al treilea, datorită veniturilor din publicitate, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Profitul net a urcat cu 27%, la 5,06 miliarde de dolari, susținut de publicitatea pe dispozitive mobile și site-ul YouTube, scrie News.ro.

Veniturile au crescut cu 20%, la 22,45 miliarde de dolari, marcând al șaptea trimestru consecutiv când avansul a fost de peste 10%.

Compania a aprobat răscumpărarea unor acțiuni clasa C în valoare de 7 miliarde de dolari, spre mulțumirea investitorilor care au mai beneficiat de o răscumpărare de 5 miliarde de dolari în 2015.

Google concurează puternic Facebook pentru dominarea pieței publicității prin intermediul dispozitivelor mobile.

Google a lansat în ultima perioadă servicii precum Google Assistant, Google Home și a adus îmbunătățiri serviciului cloud pentru companii.

iPhone 8 ar putea fi lansat în trei versiuni și ar urma să aibă ecran curbat CITEȘTE ȘI iPhone 8 ar putea fi lansat în trei versiuni și ar urma să aibă ecran curbat

Acțiunile Alphabet, a doua mare companie din lume în funcție de capitalizare, au urcat cu 1,6% după închiderea tranzacțiilor de miercuri de la bursa din New York.

Veniturile din publicitate au avansat în trimestrul al treilea cu 18,1%, la 19,82 miliarde de dolari.

Publicitatea a generat 89,1% din veniturile Google în trimestrul al treilea, iar analiștii așteaptă noi surse de creștere. Una dintre acestea ar putea fi serviciul cloud al Google, care a asigurat o creștere de 38,8% a ”veniturilor din alte surse” ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
google