Safari are peste un miliard de utilizatori

Safari are peste un miliard de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iun 2022

Folosit în principal pe dispozitivele Apple, cărora le datorează parte din succesul de care se bucură în prezent, Safari este al doilea cel mai popular browser web, după Chrome.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Safari tocmai a trecut de un miliard de utilizatori, conform unei estimări realizate de serviciul Atlas VPN și cu ajutorul datelor furnizate de GlobalStats.

Cu un miliard de utilizatori, ceea ce-i conferă o cotă de piață de 19,16% din întreaga piață a browser-elor web cu toate platformele conectate la internet, Safari este al doilea cel mai folosit browser.

Apple și-ar putea lansa casca de realitate mixtă în ianuarie CITEȘTE ȘI Apple și-ar putea lansa casca de realitate mixtă în ianuarie

În general, Safari este folosit cel mai mult pe produsele Apple, de la iPhone și iPad, la Mac-uri. Pe acestea, Safari merge foarte bine, ceea ce nu se poate spune și despre funcționarea pe Windows, spre exemplu.

Dincolo de funcționalitatea oferită, Safari se bucură de optimizări speciale pe platformele Apple, accesibile doar pentru Apple. Cu acestea, Safari reușește să aibă un consum mai mic de resurse și să afecteze mai puțin decât alte browsere autonomia dispozitivelor mobile.

Liderul incontestabil al pieței este Chrome, care, cu peste 3,37 de miliarde de utilizatori, va rămâne multă vreme în această poziție. Chrome este foarte folosit și pe Windows, nu doar pe telefoanele cu Android.

După Chrome și Safari vin Microsoft Edge, cu aproximativ 212 milioane de utilizatori, și Firefox, cu 179 de milioane de utilizatori, care pierde din ce în ce mai mult teren în fața browser-elor dezvoltate și promovate agresiv de marile corporații americane.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
safari
internet