Samsung a primit reclamații privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare

Samsung a primit reclamații privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2019

Samsung Electronics a primit câteva reclamații privind deteriorarea ecranelor unor telefoane pliabile Galaxy Fold distribuite ca mostre pentru testare, ceea ce ar putea duce la o intrare dificilă pe piață a dispozitivului mobil care costă 1.980 de dolari, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Galaxy Fold, care va fi introdus pe piața americană pe 26 aprilie, seamănă cu un telefon obișnuit, dar se deschide ca o carte pentru a crea un al doilea ecran de mărimea unei tablete mici, de 7,3 inci (18,5 cm), scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Interdicție de comercializare a anumitor tipuri de telefoane mobile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Interdicție de comercializare a anumitor tipuri de telefoane mobile

Modelul, care are un echivalent fabricat de Huawei Technologies, Mate X, a fost considerat ca fiind viitorul, într-un domeniu care a cunoscut puține surprize după lansarea iPhone de către Apple, în 2007.

Cu toate acestea, jurnaliștii care au evaluat mostrele au raportat disfuncționalități după doar câteva zile de utilizare.

”Vom analiza cu atenție aceste aparate...pentru a stabili cauza problemelor”, a anunțat Samsung într-un comunicat.

Acțiunile Samsung au închis joi în scădere cu 3,1%, în timp ce piața a coborât cu 1,43%.

Disfuncționalitățile au readus în atenție cazul telefonului Galaxy Note 7, de acum trei ani. Bateriile și problemele de proiectare ale Note 7 au dus la aprinderea sau explozia unora dintre telefoane, iar Samsung a fost nevoită de recheme și să scoată telefoanele de la vânzare.

Rechemarea Galaxy Note 7 a șters aproape tot profitul diviziei de telefoane a Samsung, în trimestrul trei din 2016.

În cazul Fold, analiștii au spus că disfuncționalitățile telefonului nu sunt surprinzătoare. Mai mult decât atât, designul de pliere în interior a ecranului va fi probabil mai puțin durabil decât soluția Huawei, de pliere în exterior, consideră analiștii.

Jurnaliștii care au testat Galaxy Fold au scris miercuri pe Twitter despre situații în care ecranul telefonului fie s-a crăpat fie a început să pâlpâie.

”Ecranul telefonului meu Galaxy Fold este complet stricat și nu mai poate fi folosit, după numai două zile. Este greu de spus dacă problema este răspândită sau nu”, a scris pe Twitter un jurnalist al Bloomberg, Mark Gurman.

Gurman a înlăturat o folie din plastic de pe ecran care nu ar fi trebuit să fie scoasă, iar telefonul nu a  mai funcționat corect după aceea, a scris reporterul pe Twitter.

Pe un ambalaj al telefonului există avertismentul scris cu litere mari ca folia din plastic să nu fie scoasă, arată un tweet al unui alt beneficiar de mostră.

Samsung a precizat joi că înlăturarea foliei protectoare poate deteriora telefonul și că va informa clar clienții despre această problemă.

Dieter Bohn, editor șef la The Verge, a spus că ”o mică umflătură” a apărut pe îndoitura telefonului, iar Samsung i-a înlocuit aparatul fără să explice problema.

Bohn a spus că nu a scos folia protectoare.

Un editor al CNBC.com, Steve Kovach, a publicat pe Twitter un video unde se vede că ecranul telefonului său pâlpâie după ce l-a utilizat o singură zi.

Samsung a anunțat că intenționează să fabrice cel puțin un milion de telefoane Fold, dintr-un total de 300 de milioane de telefoane pe care le produce anual. Compania sud-coreeană a închis precomenzile din cauza cererii mari.

Joi, Samsung a precizat pentru Reuters că data stabilită pentru lansare nu a fost modificată după informațiile referitoare la defecțiuni.

”Cred că randamentul telefoanelor se va îmbunătăți în timp, iar telefoanele vor deveni mai bune”, a declarat un analist la NH Investment & Securities, Lee Kyu-ha. Acesta a spus însă că nu  știe dacă Samsung poate rezolva complet problema ecranelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
galaxy fold
samsung