Samsung Electronics: Peste 1 milion de oameni folosesc telefoane Galaxy Note 7 sigure

Samsung Electronics: Peste 1 milion de oameni folosesc telefoane Galaxy Note 7 sigure
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2016

Peste 1 milion de oameni din întreaga lume folosesc telefoane Galaxy Note 7 cu baterii care nu se supraîncălzesc și nu iau foc, a anunțat joi Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania sud-coreeană a lansat pe 2 septembrie o rechemare voluntară a cel puțin 2,7 milioane de smartphone-uri Note 7, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criză extrem de jenantă pentru un producător care se mândrește cu controlul calității, scrie News.ro.

Rechemarea ar putea costa Samsung o sumă de ordinul miliardelor de dolari și i-ar putea leza imaginea, potrivit analiștilor.

Compania a precizat că telefoanele Note 7 vândute începând 1 septembrie, data oficială de lansare, au baterii diferite față de cele ale aparatelor rechemate.

O serie de informații din partea utilizatorilor din China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, că telefoanele lor Note 7 se aprind, a afectat Samsung într-o țară în care compania a ieșit deja din top 5 în funcție de cota de piață.

Averea lui Trump a scăzut cu 800 de milioane de dolari de anul trecut, la 3,7 miliarde de dolari, estimează Forbes CITEȘTE ȘI Averea lui Trump a scăzut cu 800 de milioane de dolari de anul trecut, la 3,7 miliarde de dolari, estimează Forbes

Samsung a cerut scuze clienților pe site-ul din China, pentru că nu a explicat detaliat de ce smartphone-urile comercializate sunt sigure, respectiv pentru că bateriile acestora provin de la un furnizor diferit și nu se supraîncălzesc.

”În prezent, noile produse Note 7 vândute pe piețele externe folosesc baterii identice cu cele incluse în versiunile destinate pieței chineze”, potrivit Samsung.

Compania ia foarte în serios informațiile legate de aprinderea unor telefoane Note 7 în China și a inspectat dispozitivele respective. Bateriile telefoanelor arse nu fost de vină, potrivit Samsung, ale cărei concluzii au fost susținute și de testele efectuate de o terță parte.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
galaxy note 7