Samsung lansează Galaxy S20 FE

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 sep 2020

Samsung a prezentat un nou smartphone bazat pe modelul S20, lansat în primăvară, care promite experiență de flagship la un preț ceva mai mic.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin noul smartphone, producătorul coreean arată că a învățat din succesul pe care Apple îl are cu iPhone SE și vrea să facă același lucru cu S20 FE, un smartphone care realizează câteva compromisuri pentru a reduce prețul.

La fel ca Apple, Samsung folosește un chipset puternic (Snapdragon 865) - același chipset de pe S20. Diferit de Apple, Samsung preferă un ecran mare, de 6,5 inch.

Facebook va lua măsuri agresive de restricționare a conținutului, dacă alegerile prezidențiale din SUA vor duce la haos sau violențe CITEȘTE ȘI Facebook va lua măsuri agresive de restricționare a conținutului, dacă alegerile prezidențiale din SUA vor duce la haos sau violențe

Aici apare și primul compromis: noul smartphone are o rezoluție FHD, mai mică decât în cazul seriei S20, însă suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. În plus, ecranul are o rată de refresh de 120Hz.

În centrul sistemului foto cu 3 camere se află obiectivul de 12MP de pe S20, care și-a dovedit deja calitățile. Alături de o cameră ultrawide de 12MP, există un obiectiv tele capabil de un zoom optic 3X.

Un alt compromise față de S20 este lipsa capacității de filmare 8K - alt aspect fără de care majoritatea utilizatorilor pot trăi.

Bateria lui S20 SE are o capacitate de 4.500mAh și poate fi încărcată  cu 25W, doar că va trebui cumpărat alt încărcător, deoarece cel inclus de Samsung în pachet este limitat la 15W.

Galaxy S20 FE, care va fi vândut atât cu 5G, cât și fără, va avea 6/8GB RAM și 128/256 GB spațiu de stocare.

Cea mai ieftină versiune cu 5G a smartphone-ului care va fi disponibil în România din 2 octombrie 2020 va costa 749 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy
smartphone