Samsung rămâne lider detașat pe piața mondială de smartphone-uri, în pofida scandalului Note 7

Samsung rămâne lider detașat pe piața mondială de smartphone-uri, în pofida scandalului Note 7
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 oct 2016

În pofida dificultăților generate de renunțarea la Galaxy Note 7, Samsung rămâne lider detașat pe piața smartphone-urilor după cel de-al treilea trimestru al anului, cu vânzări de peste 72 milioane de unități. Livrările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 1% în perioada iulie-septembrie, iar sud-coreeni sunt “responsabili” pentru unul din cinci telefoane vândute, potrivit estimărilor IDC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările globale de smartphone-uri s-au situat la 362,9 milioane de unități în trimestrul al treilea, comparativ cu 359,3 milioane de unități în intevalul similar din 2015.

Deși a consemnat o scădere anuală de 13,5%, Samsung s-a menținut pe prima poziție a clasamentului, cu livări de 72,5 milioane de unități și o cotă de piață de 20%, urmat, la mare distanță, de Apple. Compania condusă de Tim Cook a vândut 45,5 milioane de iPhone-uri trimestrul trecut, în coborâre cu 5,3% de la 48 milioane de unități în aceeași perioadă din 2015, și și-a asigurat o cotă de piață de 12,5%.

Profitul Samsung scade cu 30% ca urmare a renunțării la Note 7 CITEȘTE ȘI Profitul Samsung scade cu 30% ca urmare a renunțării la Note 7

Ambele companii au pierdut teren în fața rivalilor chinezi Huawei, OPPO și vivo, ultimii doi producători înregistrând creșteri de peste 100% în intervalul analizat, arată datele IDC.

"Dominația Samsung rămâne necombătută pe termen scurt, în pofida rechemării Note 7, însă impactul pe termen lung nu poate fi încă evaluat", consideră Melissa Chau, director asociat la Mobile Devices.

Profitul Samsung s-a redus cu o treime în trimestrul al treilea din cauza problemelor cu Note 7, însă pierderile cauzate de renunțarea la flagship par să fie sub cele estimate de analiști.

Revenind la topul primilor cinci producători mondiali de telefoane inteligente, Huawei a vândut 33,6 milioane de unități în perioada iulie-septembrie, în creștere cu 23% față de anul trecut. Cota de piață a gigantului chinez a urcat la 9,3%, de la 7,6% în trimestrul al treilea din 2015.

Pe locul patru se află OPPO, cu vânzări de 25,3 milioane de smartphone-uri și o cotă de 7%, urmat de vivo, cu 21,2 milioane de unități livrate și o cotă de 5,8% pe piața mondială.

Top 5 producători smartphone în funcție de livrări (milioane unități)

Samsung rămâne lider detașat pe piața mondială de smartphone-uri, în pofida scandalului Note 7

Sursa: IDC Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
apple
huawei
idc
vanzari smartphone
galaxy note 7