Șeful Facebook, chemat oficial la audieri în Congresul SUA în legătură cu scandalul Cambridge Analytica

Șeful Facebook, chemat oficial la audieri în Congresul SUA în legătură cu scandalul Cambridge Analytica

Foto: Wikimedia Commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 mar 2018

Directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a fost chemat oficial în fața Congresului SUA în legătură cu scandalul Cambridge Analytica. Șeful celei mai mari rețele de socializare va fi audiat cu privire la “culegerea și vânzarea” informațiilor a peste 50 milioane de utilizatori Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conducerea Comisiei pentru Energie și Comerț al Camerei Reprezentanților din SUA, camera inferioară a Congresului american, i-a scris lui Zuckerberg și i-a cerut să depună mărturie în cadrul unei audieri ce va fi programată ulterior, scrie Reuters.  

“Audierea va examina culegerea și vânzarea informațiilor personale a peste 50 milioane de utilizatori Facebook, potențial fără informarea sau consimțământul acestora și cu încălcarea politicilor Facebook”, se arată în scrisoarea Comisiei.

Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, și-a suspendat reclamele de pe Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, și-a suspendat reclamele de pe Facebook în urma scandalului Cambridge Analytica

Autoritățile din SUA și Marea Britanie investighează dacă Facebook a luat măsuri suficiente pentru a proteja datele utilizatorilor în cazul firmei de consultanță și analize date Cambridge Analytica, care ar fi folosit informațiile personale ale zeci de milioane de utilizatori fără consimțământul acestora.

Cambridge Analytica, subsidiara americană a companiei britanice SCL Group, este finanțată, printre alții, de miliardarul american Robert Mercer, susținător al lui Donald Trump, și a fost implicată și în campania pro-Brexit “Leave EU” dinaintea referendumului pe tema ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Zuckerberg a fost chemat să dea explicații și în fața Parlamentului britanic, iar noul ministru german al Justiției, Katarina Barley, a anunțat că a convocat conducerea companiei, pentru a afla dacă cei 30 de milioane de utilizatpri ai rețelei de socializare din țară au fost afectați de scandal.

Șeful Facebook a postat miercuri prima sa reacție la scandalul Cambridge Analytica, spunând că este vorba despre un abuz de încredere, atât între părțile implicate, cât și între Facebook și cei care își pun la dispoziție date personale, așteptându-se ca acestea să fie protejate. El a oferit explicații cu privire la modul în care datele utilizatorilor au ajuns în posesia firmei de consultanță, la măsurile deja luate și la cele pe care platforma Facebook urmează să le ia în urma acestui scandal.

Zuckerberg a spus că vor fi investigate toate aplicațiile care au avut acces la un volum mare de informații și a anunțat că va fi făcut un audit complet al oricărei aplicații cu activitate suspectă. De asemenea, va fi restricționat accesul la date al celor care dezvoltă aplicații, pentru a preveni alte abuzuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook
audiere
congres
cambridge analytica